Tottenham har sparket manageren etter det pinlige 1–6-tapet mot Newcastle sist helg.

Cristian Stellini ble ansatt som midlertidig manager etter at Antonio Conte fikk sparken i mars.

– Kampen mot Newcastle var fullstending uakseptabel. Det var fryktelig å se. Cristian vil forlate sin nåværende rolle med umiddelbar effekt, skriver styreleder Daniel Levy på klubbens nettside.

– Cristian overtok på et vanskelig tidspunkt i vår sesong og vi vil takke ham for den profesjonelle tilnærmingen han og teamet hans har hatt i denne utfordrende tiden.

Italieneren fikk dermed bare fire uker som Tottenham-sjef.

Ryan Mason, som nå tar over, har også tidligere vært midlertidig Spurs-manager. Det var etter at José Mourinho fikk sparken i 2019. Han har vært førstelagstrener og jobbet tett med både Conte og Stellini.

– Ryan Mason tar over som hovedtrener med umiddelbar effekt. Ryan kjenner klubben og spillerne godt. Vi vil komme med flere oppdateringen på trenerteamet etter hvert, skriver Levy - og sier samtidig at han vil gjennomføre møter med spillerstallen i løpet av mandag.

Mason fikk 53 kamper for Tottenham mellom 2008 og 2016 før han fikk en livstruende hodeskade etter kollisjon med Gary Cahill i 2017. Han fikk brudd i hodeskallen og måtte legge opp som fotballspiller som 26-åring.

Tottenhams neste kamp er mot Manchester United torsdag 27. april. De liljehvite fra London ligger på 5. plass på tabellen, seks poeng bak torsdagens motstander.