Det ble en severdig konkurranse med mange lange svev. Robert Johansson strakte seg til 239 meter i første omgang, før han slo til med 240 meter i sitt andre hopp.

– Det var deilig å starte sånn. Jeg skulle ønske jeg hadde våget å banke nedslag, men alle knall og fall har nok gått litt til hodet på meg, sa Johansson til Viaplay etter det første hoppet.

ROBERT JOHANSSON

Skihopper

I finaleomgangen klarte han derimot å sette nedslag, og det løftet ham godt opp på resultatlistene. Johansson ble til slutt nummer syv etter å ha levert konkurransens tredje lengste hopp.

Særlig i første omgang var det fine forhold for skiflyging i godværet i Planica. Huber fikk publikum til å gispe da han svevde hele 247 meter ned i gigantbakken. Det ga klar ledelse før finaleomgangen.

– Det er helt vill hopping, sa Viaplay-ekspert Anders Jacobsen om Hubers hopp.

Østerrikeren fulgte opp med 242,5 meter fra en lav avsats i annen omgang. Det holdt til seier med over 40 poeng foran hjemmefavoritten Domen Prevc og polakken Aleksander Zniszczol.

Tre nordmenn i topp ti

Marius Lindvik var nummer syv etter første omgang og et hopp på 229 meter. Han klarte ikke helt å følge opp i annen omgang. Det ble 221 meter og 9.-plass

Johann André Forfang snek seg inn mellom Johansson og Lindvik på resultatlista. Tromsøværingen hoppet 224 og 227 meter.

Benjamin Østvold leverte også en grei konkurranse. Han landet på 212,5 meter i første omgang og la til fem meter i den andre. Det holdt til 24.-plass.