VILL JUBEL: «Jyplingene» nesten nystartede Vegas Golden Knights vant Stanley Cup. Foto: Abbie Parr / AP / NTB

Med seieren over Florida Panthers hjemme i svindyre Las Vegas natt til onsdag norsk tid, vant Golden Knights NHL-finalen 4–1 i kamper.

Som resten av NHL-sluttspillet er det best av syv som gjelder i finaleserien, og Golden Knights trengte altså bare fem kamper på å senke motstanderne fra sørøst i landet.

Da tok det fullstendig av i et fullsatt T-Mobile Arena, der omtrent 17.500 personer hadde åpnet lommeboken for å være vitne til Golden Knights jubelkveld.

Vegas ledet 2–0 etter første periode, og fortsatte kjøret i andre periode med fire scoringer, mens Florida fikk en redusering.

Siste periode måtte dermed by på et stort mirakel om Florida skulle snu det, og det skjedde ikke. Siste periode endte med 3–2 i favør Vegas, dermed ble sluttresultatet 9–3 i en maktdemonstrasjon fra hjemmelaget.

Mark Stone åpnet ballet etter halvspilt førsteperiode, men ga seg ikke med det, og fikk to mål til.

HATTRICK: Mark Stone ble kampens store spiller med tre nettkjenninger i det som ble den siste kampen i NHL-sluttspillet. Foto: ETHAN MILLER / AFP / NTB

Det viktigste skandinaviske innslaget på isen var svenske William Karlsson. Han kunne notere seg for én assist i kampen for Vegas.

Billettene var de dyreste i Golden Knights relativt korte historie, med en gjennomsnittspris på 1377 dollar – tilsvarende 14.904 kroner etter tirsdagens kurs.

Det var en økning på 1107 prosent sammenlignet med den gjennomsnittlige billettprisen på 114 dollar (1233 kr.) gjennom sesongen.

Det kan uansett hende at supporterne følte det var verdt pengene, på det som utvilsomt var klubbens største kveld.

Så sent som i 2017 ble Vegas Golden Knights stiftet, som tidenes første lag til å representere kasino-byen Las Vegas i en av de fem store idrettene i USA og Canada.

Det ble umiddelbart en braksuksess, og Golden Knights tok seg sensasjonelt til finalen i Stanley Cup i sin første sesong. Der ble det 1–4-tap mot Washington Capitals.

I 2023 var de tilbake i finalen, og denne gangen lot de ikke sjansen gå fra dem. Fem kamper mot Florida Panthers var alt de trengte.

Vegas Golden Knights kan kalle seg Stanley Cup-mestere.