Etter en time hjemme mot Danmark, banket nemlig Alessandro Golinucci inn utligningen via den danske kapteinen Simon Kjær – San Marinos første utligning på syv år i en kvalikkamp.

San Marino ligger helt nederst av de 207 landslagene på Fifa-rankingen. Danmark er nummer 18.

I den danske storavisen EkstraBladet slaktes de danske spilleren etter det som beskrives som en av de dårligste førsteomgangene i landets historie.

«Og verre ble det, selv om man skulle tro det var en løgn, i annenomgang. For første gang siden november 2022 scoret San Marino et mål», skriver EkstraBladet og fortsetter:

«Pinlig, historisk og helt horribelt at Danmark tillot det. Og det foran øynene på omtrent 2000 tilreisende danske fans. De skylder dem en unnskyldning».

«PINLIG»: Det mener EkstraBladet om det danskene presterte mot verdens dårligste landslag. Foto: JENNIFER LORENZINI / Reuters / NTB

Den forrige San Marino-scoringen den danske avisen sikter til kom i privatlandskampen mot Saint Lucia som endte 1–1 i november i fjor.

I en kvalifiseringskamp var målet mot Danmark første gang San Marino jublet for utligning, siden Mattia Stefanelli satte inn 1–1 i annenomgang mot Norge på Ullevaal stadion 11. oktober 2016. Det er 2562 dager siden. Norge vant til slutt den kampen 4–1.

Golinuccis scoring fikk det til å ta fullstendig av i mikrostaten lokalisert nord i Italia. San Marino-spillerne kastet seg over hverandre, og denne brukeren hadde knapt ord til å beskrive det som hadde skjedd:

Mellom San Marinos scoring på Ullevaal i VM-kvalifiseringen i 2016 og tirsdagens mål mot Danmark, hadde laget scoret tre mål i kvalifiseringskamper:

• Mirko Palazzi satte inn 1–4-målet i 1–5-tapet mot Aserbajdsjan i VM-kvalik i september 2017.

• Filippo Berardi satte inn 1–3-målet i 1–3-tapet mot Kasakhstan i EM-kvalik i november 2019.

• Nicola Nanni satte inn 1–4-målet i 1–7-tapet mot Polen i VM-kvalik i september 2021.

San Marino holdt uavgjortresultatet mot Danmark i snaue ti minutter før Yussuf Poulsen ble matchvinner med sin 2–1-scoring 20 minutter før slutt. Rasmus Højlund scoret kampens første mål like før pause.

Med tre poeng hjem fra mikrostaten ser det lyst ut for dansk EM-deltagelse neste år. Med to kamper igjen topper de gruppe H sammen med Slovenia på 19 poeng. Kasakhstan er nummer tre med 15 poeng, mens Finland er hektet av med 12 poeng.

Danmark avslutter kvalifiseringen med hjemmekamp mot Slovenia og bortekamp mot Nord-Irland.

PS! San Marino har bare vunnet én landskamp i historien. Det var i en privatlandskamp mot Liechtenstein i 2004 som endte 1–0.