Demarai Grays drømmescoring i andreomgang ble nyttårsfestbrems for Erling Braut Haaland og Manchester City, som i andre hjemmekamp på rad mistet dyrebare poeng i kampen om ligagullet.

– Vi spilte en veldig, veldig, veldig god kamp. Resultatet var ikke forventet, men sånn er fotball. Vi gjorde alt for å vinne, sier City-manager Pep Guardiola ifølge Manchester Evening News.

City tapte forrige hjemmekamp for Brentford i november.

Nedrykkstruede Everton og manager Frank Lampard kjempet seg til ett poeng på Etihad Stadium.

City holdt pusten da Haaland havnet i bakken og ble liggente etter kun ti sekunders spill. Everton-midtstopper Ben Godfrey tråkket på den norske verdensstjernen, før medisinsk assistanse ankom gressmatta.

Premier League-toppscoreren fikk etter hvert grønt lys av City-fysioene, og fortsatte der han slapp mot Leeds i romjula. Ved halvspilt omgang sendte jærbuen hjemmelaget i ledelsen, etter et lekkert forarbeid av Riyad Mahrez:

Etter scoringen jublet Haaland gestikulerende i retning Everton-stopper Godfrey. De to kranglet åpenlyst ved flere andledninger.

– Haaland er en veldig god spiller, men jeg måtte gjøre jobben min. Selvsagt ble han sur. Det var lett å se. Han fikk en scoring, men det er slike utfordringer jeg gleder meg til, sa Godfrey til Sky Sports.

Den tidligere svenske toppspilleren Glenn Strömberg, nå TV-ekspert, var meget kritisk til Haalands oppførsel før pause. Da Everton-spillerne reagerte voldsomt etter en stygg Haaland-takling av Vitalij Mykolenko, meldte Strömberg på Viaplay:

– Haaland har mistet det i denne omgangen. Hadde jeg vært Pep Guardiola, så hadde tatt en skikkelig prat med ham i pausen, og hadde jeg merket at han fortsatt var irritert hadde jeg byttet ham ut.

Men den norske superstjernen ble værende på banen og til tross for VM-pausen i november og desember - og færre kamper på høstsesongen enn normalt - er han 22-åringen den mestscorende spilleren før årsskiftet i en Premier League-sesong.

Med scoringen mot Everton ender Haaland på 46 scoringer på 44 kamper for både klubb- og landslag i 2022.

Demarai Gray sto for kveldens vakreste av de to scoringene da han utlignet for Everton. Målet kom mer eller mindre ut av ingenting midtveis i andre omgang. Citys Rodi ga bort ballen på Evertons halvdel, og Gray satte på turboen.

Vingen gjorde alt på egen hånd, og avsluttet like gjerne angrepet med en nyttårsrakett i krysset:

Vertene pumpet på mot slutten av kampen, og spilte seg til flere gylne muligheter både før og i tilleggstiden. Heroiske Everton-forsvarere og en god Jordan Pickford i mål sørget for at det endte med ett poeng til hvert av lagene i Manchester.