For første gang på syv år var det duket for Europa League på Anfield, og etter at Liverpool hadde misbrukt flere sjanser løsnet det like før pause.

Trent Alexander-Arnold banket til fra distanse, og etter en uheldig retur fra Union-keeper Anthony Moris falt ballen perfekt til Ryan Gravenberch. Nederlenderen takket og bukket, og satte inn sitt første Liverpool-mål etter sommerens overgang fra Bayern München.

– Det er herlig. Det føles superbra. Det var det beste målet i min karriere så langt tror jeg, sier Gravenberch til TNT Sports.

– Det betyr ikke hvordan det kommer. Et mål er et mål, fortsetter han.

– Han er en topp fyr og jeg er veldig glad for ham. Det var kanskje ikke det vanskeligste målet han har scoret, men de teller alle likt, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp til TNT Sports.

Tidligere i kampen hadde både Mohamed Salah og Darwin Núñez hatt store muligheter til å sende Liverpool i ledelsen.

Salah misbrukte sjansen alene med keeper Moris, men det var Núñez’ bom som var grovest.

Et lekkert Liverpool-angrep ble avsluttet ved at Salah spilte ballen på tvers til Núñez, men i stedet for å sette ballen i det gapende målet gikk skuddet utenfor fra spissen.

I den andre omgangen hang de belgiske serielederne for fullt med i kampen om poeng, og kvarteret før slutt ble Mathias Rasmussen byttet inn.

25-åringen fra Lyngdal har med det vært på banen i 13 av 13 kamper for Union St. Gilloise etter overgangen fra Brann i sommer.

Nordmannen viste seg også frem på Anfield ved å finte Kostas Tsimikas ned på rompen, men det påfølgende innlegget gikk rett i klypene til Liverpool-keeper Alisson.

Heller ikke 11 hjørnespark eller flere gode sjanser klarte å overliste Liverpool-keeperen, og i stedet kunne Diogo Jota kontre inn 2–0 på overtid.

Seieren gjør at Liverpool har seks av seks mulige poeng så langt i Europa League-gruppespillet.

Toulouse vant 1–0 over LASK i gruppens andre kamp torsdag, og følger nærmest på fire poeng. Union St. Gilloise har ett, mens LASK er poengløs.