Med Manchester City-tap i Wolverhampton ble det en stor lørdag for «The Gunners».

– Han er leken i dag, Martin Ødegaard, sier Petter Veland som kommentator på Viaplay.

Bukayo Saka ga Arsenal 1–0 ledelse, mens Ødegaard satte inn et sikkert straffespark mot slutten av 1. omgang til 2–0. Det er hans tredje Premier League-scoring og den fjerde totalt denne høsten.

ENDELIG! Lagkameratene jubler hemningsløst over at Havertz endelig scorer for Arsenal. Foto: ADRIAN DENNIS / AFP / NTB

Norges landslagskaptein var også involvert i det første målet da han la innlegget som Gabriel Jesus headet i metallet, før ballen endte hos Saka, som enkelt kunne sette ballen i nettet.

I 2. omgang sørget Martin Ødegaard for straffespark til Arsenal – men han tok det ikke selv. Det ble overlatt til Kai Havertz, som scoret fint. Lagkameratene kastet seg rundt ham og markerte at det var en viktig scoring for den ofte kritiserte tyskeren, som kom fra Chelsea i sommer.

På overtid raget Ben White høyest og nikket inn 4–0 da Ødegaard la et fint frispark fra utenfor hjørnet av 16-meteren. Med andre ord fire scoringer og nordmannen involvert i alle.

Arsenal er nå ett poeng bak ligaleder Manchester City, og neste kamp er hjemme mot City den 8. oktober. Det blir en storkamp – trolig med to nordmenn i viktige roller. Arsenal er ubeseiret så langt denne Premier League-sesongen. Men aller først venter Lens i Champions League tirsdag.

Saka måtte ut med skade etter 75 minutter – men det er uklart om det er noe alvorlig. Han er gull verdt for Arsenal.

Manager Mikel Arteta er glad for at spillerne hans ga Kai Havertz muligheten til å score sitt første Arsenal-mål:

– Jeg er glad for seieren, men enda gladere over å være en del av et lag som viser de menneskelige kvalitetene som de gjorde i dag. Uten å fortelle meg noe viste de empati til en plasser som har fått en del spørsmål mot seg utenfra.

– Jeg er veldig glad over at de tok den avgjørelsen og er takknemlig til supporterne for at de sang navnet hans. Er det noen som fortjener dette, så er det Kai Havertz.

Bournemouth har gått syv kamper fra start uten seirer. Det betyr at presset på manager Andoni Iraola blir stadig sterkere.