ALFHEIM: Otto Fredrikson (34) har flyttet til Tromsø og skal trene med Gutan i høst. Keeperen skal fortsatt stå i mål for Kongsvinger i 1.-divisjon og pendle til Hedmark.

– Kona fikk jobben i Arctic Economic Council her i Tromsø, så da fulgte jeg og barna våre etter. Det var naturlig, sier Fredrikson til iTromsø.

I TIL er keepersituasjonen litt uoversiktlig, med en for tiden skadet Gudmund Kongshavn og Filip Loncaric på utgående kontrakt. I forrige uke fikk dog unggutten Jacob Karlstrøm sin første proffavtale.

Spørsmålet er om Fredrikson – som har 13 A-landskamper for Finland – kan være aktuell for TIL-kontrakt foran 2017-sesongen.

– For det første: Det er fint å ha Otto i treningsmiljøet, og i tillegg tar han utdanning (bachelor økonomi, journ.anm.) som gjør at han har utplassering her, der han ser på sportsadministrasjon. Otto er en veldig fin fyr og helt klart en ressurs for de som skal ha en mann i systemet, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

Og fortsetter:

– Når det gjelder keepersituasjonen 2017 har vi ikke tatt stilling til den totale biten ennå. Vi ønsker litt mer tid.

Kjemper om opprykk

For Fredriksson er det ikke aktuelt å fortsette pendlertilværelsen etter årets sesong.

– Jeg er ønsket velkommen på en veldig varm måte her. Det er helt supert å kunne trene på et høyt nivå her. En veldig hyggelig klubb, sier 34-åringen.

Kongsvinger kan kjempe om opprykk til Eliteserien denne sesongen. Fotballfremtiden etter årets sesong tenker ikke Fredriksen så mye på.

– Vi har en spennende sesong i Kongsvinger, så får jeg ta en vurdering om neste år etter hvert, sier den 189 centimeter høye keeperen, som fikk to kamper på lån i Vålerenga i fjor.

– Pleier å ordne seg

– Skal du spille fotball videre neste år?

– Det er godt mulig. Det er ikke 100 prosent sikkert. Jeg er veldig glad for at jeg fortsatt kan spille fotball på høyeste nivå, og det er det artigste man kan holde på med her i livet, sier keeperen.

– Hva hvis Tromsø skulle vise interesse?

– Selvsagt er det interessant å snakke om det, men som sagt har jeg ikke tenkt altfor mye på det. Det er mange ting som må med i betraktningen. Jeg kan si det slik: Ting pleier å ordne seg. Vi får se hva det blir, sier Otto Fredrikson, som er helt sikker på at TIL spiller i Eliteserien 2017. – Ingen tvil. Nå har jeg trent litt med laget og blitt kjent med trenere og spillere. Jeg synes de har et veldig bra opplegg her. Spillergruppen virker sterk og sammensveiset, noe som er nøkkelen. Jeg er sikker på at de får en bra høstsesong, sier Otto Fredrikson.