BEOGRAD (adressa.no): Observante tv-seere kunne tirsdag kveld se at Larvik-backen spiller i en vesentlig større shorts enn sine lagvenninner på landslaget.

— Jeg er ikke noe glad i de tettsittende tingene. Det funker ikke for meg. Jeg spiller normalt i herreshorts, og har gjort det i fire år i Storhamar og trives godt med det, sier Anja Edin og gliser.

Til gjengjeld har jeg oppdaget at jeg får en veldig tettsittende draktoverdel, og det er litt mer feminint enn jeg har hatt noen gang, tror jeg.

- Hadde du fått velge, så hadde du spilt i basketshorts?

— Ja, helt klart. Det passer bra for en playmaker det.

- Avgjørende

Da det røynet på som verst for Norge i EM-åpningen mot Serbia tirsdag kveld kom Anja Edin inn og stjal showet. Playmakeren dro til med fire scoringer og flere lekre pasninger, og var totalt uredd da Norge så ut til å miste grepet på kampen.

- Hun er annerledes i spillet sitt. Dermed bryter vi opp rytmen på det, samtidig som hun fungerer godt sammen med Kikki (Kristine Lunde-Borgersen). De har funnet hverandre bra, og det passet godt på det tidspunktet av kampen, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Og lagvenninnene er ikke snauere enn at de beskriver Edins innhopp mot Serbia som "avgjørende for Norge" i den kampen.

- Ja, absolutt. Hun kom inn og scoret mange viktige mål, og gjorde en bra jobb i angrep Hun gjør litt mer uventede ting. Hun setter spillet vårt, og har et godt øye for spillet. Hun var viktig for oss mot Serbia, sier kaptein Marit Malm Frafjord.

Mens strekspiller Heidi Løke, som kjenner Edin godt fra tidligere, nøt å få venninnen på banen.

— Veldig viktig. Hun kommer inn på et tidspunkt når vi trenger det. Hun går rett på mål, og det er veldig gøy å se henne prestere.

"Alle" ville ha en bit av Edin

Med Edin på banen klarte Norge å beholde roen, og halte til slutt i land en 28-26-seier etter ikke altfor imponerende spill.

Dermed ble hun da også ettertraktet på onsdagens pressetreff i Beograd. Foruten landslagssjef Thorir Hergeirsson var Edin den de aller fleste ville prate med.

- Det er litt rart, egentlig. Jeg spilte ikke så mye, men det var en god opplevelse mot Serbia.

- Malm Frafjord sier du var avgjørende for Norge¿

— Det er hyggelig å høre, men selv synes jeg det er mange som var avgjørende. Katrine (Lunde Haraldsen) var suveren bak der, og det var en veldig god lagseier.