Rosenborg på Lerkendal i hovedkamp førstkommende søndag. Er det mulig å strekke seiersrekken til seks på rad?

Ord som Rosenborg , Lerkendal og hovedkamp på TV2 er sjelden synonymt med Vikingseier, men nå er ikke en seiersrekke på fem kamper hverdagskost heller. Oppturen gjør uansett at vi kan reise til bartebyen uten press. Det kan slå positivt ut.

Etter min mening er nå Rosenborg favoritt til seriegullet . Laget har ikke tapt i serien siden de røyk 0-1 hjemme for Hønefoss 16.mai. Spillere har blitt solgt og kjøpt, men totalt sett har RBK forsterket seg med sine innkjøp i sommer. For øyeblikket er det bare Molde og trønderne som kan handle på denne måten. Tore Reginiussen, Tarik Elyonussi og Mix Diskerud er hentet inn før høstinnspurt og Europaliga. I tillegg har vel snart Steffen Iversen fått slanket av seg sommerens grillmat? Det er ingen tvil om at søndagens kamp blir en knalltøff utfordring.

Tradisjonelt spiller Viking godt på Lerkendal. Vi spiller godt, men taper som regel til slutt. I fjor var det nok en frustrerende opplevelse. Best husker jeg Birkirs krampe i det han kom alene med keeper.

Kjelles Viking har brukt spillepausen til å flørte med publikum. Lagbildet i gårsdagens Aftenblad syntes jeg er et tydelig bilde på alt som har endret seg denne sommeren. Hvor ofte har vi sett spillerne smile som dette? I tillegg har laget besøkt Forus og Gausel hvor vi fikk stryk 6-4 av 5.divisjonslaget. Håper ikke det var et signal om at formtoppen er på retur.

Viking står nå foran en test på hvor langt Jonevrets revolusjon har kommet. De neste fire kampene er mot RBK, Tromsø, Hønefoss og Strømsgodset. Hvor befinner vi oss på tabellen etter de kampene?

Så sant Ørnskov har hodet på rett plass antar jeg at Jonevret starter med samme 11 som i de foregående kampene. Det har vært stille rundt dansken etter at ryktene oppstod sist helg, og lite tyder vel på at Brøndby har penger til å handle. Det bør bety at Martin Ørnskov legger flytteplanene på hylla og reklamerer for klubbytte gjennom godt Viking-spill i høst.

Poeng på Lerkendal anser jeg som ren bonus. Håpet ligger i at Viking som regel spiller bra der oppe, og at RBK er litt blasse i kantene etter tøff europacup i Polen.

Hva tror du? Har du håp om poeng på søndag? Bør Jonevret slippe til Thioune?