Viking-trener Åge Hareide så Brynes Marius Helle og Bryne leke seg til seier over Nybergsund. Foto: Hansen, Alf Ove

Statistikksenter 1.divisjon:

27-åringen er nå oppe i 14 seriemål, og har gjort seg selv til et brennhett salgsobjekt. Viking-trener Åge Hareide hadde tatt turen til Jæren søndag, og fikk betalt for frammøtet.

Etter en tam førsteomgang banket Helle inn tre mål, mens Christer Fjellstad og Aleksander Midtsian fulgte opp med hver sin scoring.

Onsdag tar flere fra Viking turen til Haugesund og Brynes cupkamp mot FKH. Det kan bli bekreftelsen Stavanger-klubben trenger for å legge inn et bud på Bryne-spissen.

Selv er Helle avslappet til alle spekulasjonene, og holder beina trygt plantet på jorda.

— Jeg har en agent, Jim Solbakken, som tar seg av eventuelle henvendelser. Mitt fokus er å prestere for Bryne, selv om jeg selvfølgelig gjerne vil prøve meg på øverste nivå. Mer her og nå er jeg Bryne-spiller , understreker 27-åringen overfor Aftenbladet.no.

(Artikkelen fortsetter)

VIDEO Høydepunkter Bryne - Nybersund

Bryne — Nybergsund: Høydepunkter

Tamt før pause

Bryne fikk en pangstart i søndagens møte med Nybergsund, da midtstopper Christer Fjeldstad sendte ballen i mål etter ett minutt. Men festspillet lot vente på seg. Faktisk var det gjestene som hadde ballen mest, uten å skape store sjanser. Det ble med noen dødballer foran Bryne-målet.

— Vi lå for lavt og ville ikke nok. Derfor la jeg også om til 4-4-1-1 etter en halvtimes spill. Etter pause sto vi høyere i banen og turte mer. Da fikk vi også betalt i form av fine scoringer, sier en fornøyd Bryne-trener, Tommy Bergersen.

Han er svært tilfreds med at Bryne nå er divisjonens formlag, og tar pause på tabeltopp.

— Motstanderne skaper nesten ikke sjanser på oss, Nybergsund hadde én i dag, den de scoret på. Det gir oss en ekstra trygghet. I tillegg skaper vi selv sjanser – og scorer mange mål. Jeg er trygg på at vi skal bevare den formen til over sommerpausen, sier Bergersen

- Neppe salg

Han tror ikke Bryne vil kjøpe eller selge spillere i sommer:

— Nei, det er helt urealistisk. Vi har en god tropp nå, og den går vi inn i høstsesongen med. Det inkluderer Marius Helle. Han er Bryne-spiller ut 2010-sesongen. Så får vi heller se hva som skjer i 2011, sier Bergersen.