ALLTID LIGAMESTER: Zlatan har vunnet serien med Ajax, Juventus, Inter, Barcelona og Milan - uansett hvor han har spilt. Foto: STRINGER/ITALY

Diskusjonen om hvem som er verdens beste spiller blir nok fotballfans aldri ferdig med. Men der de fleste lander på enten Barcelonas Lionel Messi eller Real Madrids Cristiano Ronaldo , har svenske Zlatan Ibrahimovic en annen oppfatning.

I et intervju med TV4 søndag, hevdet Milan-spilleren at han selv er verdens beste spiller.

Statistikksenter Premier League:

Reporter Anna Brolin tar opp en tidligere uttalelse fra Ibrahimovic, der han har sagt at han vil være verdens beste:

Zlatan: — Det er mentaliteten, enten er man best, eller så er man ingen. Nummer to for meg er som å være sist.

Brolin: - Og hvor befinner du deg på rankingen nå?

Zlatan smiler: - Hva tror du?

Brolin: - Ifølge deg selv?

Zlatan smiler igjen: - Ja, ifølge meg selv. Så er det opp til hver enkelt å bedømme selv. Alle får ha sin mening. Det respekterer vi. Men jeg har gjort opp min egen mening. Det er det viktigste.

Intervjuet er gjengitt i Expressen.se .

Fotballeksperter mener svensken bare er en showman.

— I England er han et null. Ingen i England tror han kan spille. De har hørt om han, vet at han spiller for store lag og sett ham score på tv. Men han har aldri gjort det mot engelske lag, sier Daily Mirrors kommentator Martin Lipton, og glemmer tydeligvis at Ibrahimovic scoret to mål mot Arsenal i mesterligaen i fjor.

Lipton fortsetter:

- Ibrahimovic er alltid en skuffelse, han underpresterer alltid og snakker mye, men klarer ikke å leve opp til det.

— Jeg synes Zlatan er en veldig god spiller, men verdens beste er han ikke, sier José Luis Artus i den spanske avisen El Mundo Deportivo.

Massimo Basile i italienske Corriere dello Sport sier følgende:

— Klart at han er en viktig spiller, men han er ikke best i verden. Zlatan er karismatisk, en viktig spiller for laget og har vunnet mye, men han har ikke fått fram hele talentet sitt. Dessuten har han ikke vunnet mesterligaen. Zlatan er en showman, så jeg er ikke overrasket over at han uttaler seg slik han gjør, sier Basile, som rangerer svensken bak Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

Vår egen fotballekspert, Lars Tjærnås, er full av beundring for svensken. I sin blogg skrev han nylig dette:

«Zlatan gjør mye rart, men ingen skal ta fra mannen at han vinner. Over alt. Hele tiden. Å ta åtte strake ligatitler med fem ulike klubber er en prestasjon som trolig aldri blir gjentatt».

Hva mener du, er Zlatan best i verden?