Toppscorerens gladmelding til fansen: - Jeg blir i Molde!

Han har vært Moldes beste spiller i år, men Björn Bergmann Sigurdarson avviser at han er på vei bort fra klubben.

Publisert: Publisert:

ETTERTRAKTET: Björn Bergmann Sigurdarson (26) har ingen planer om å forlate Molde i sommervinduet. Foto: ERIK BIRKELAND

  • Trond Hustad
Denne artikkelen er over to år gammel

MOLDE (Rbnett): – Jeg er Molde-spiller og regner med å være det en stund til. Jeg har ikke hørt snakk om noe annet, sier den ettertraktede islendingen, som representeres av det islandske agentselskapet Total Football.

Han har vært en av eliteseriens største profiler denne sesongen, og står med 10 scoringer på 17 kamper. Bare Stabæk-spiss Ohi Omoijuanfo har flere, med tolv fulltreffere.

Ønsker ikke å forlate Molde

Etter det Romsdals Budstikke erfarer har Sigurdarsons prestasjoner blitt lagt merke til i utlandet, men det skal ikke foreligge noen konkrete bud. Den ydmyke stjernespissen understreker også at han ikke har noe ønske om å forlate MFK nå.

– Alle fotballspillere vil vel reise videre på et eller annet tidspunkt. Jeg passer på at jeg ikke skal bli «fornøyd» med å spille i Molde. Jeg vil alltid bli bedre enn jeg er, det er viktig. Hvis du blir for komfortabel, så blir du fort en dårligere spiller. Sånn er fotball, sier spissen, som også er tilbake på det islandske landslaget etter suksessen i Molde det siste året.

Les også

Flørtet med Molde, men nå er Zlatko Tripic klar for ny klubb

Les også

Disse spillerne kan bli leid ut fra Molde

Mener Molde kan ta gullet

Der spiller han sammen med en rekke stjerner som er profiler i ulike europeiske ligaer.

– Men jeg tenker altså ikke på å dra til utlandet nå. Planen min er å bli her i Molde inntil videre. Jeg skal ta gull, jeg. Og helst vil jeg ha to, både serie og cup, sier 26-åringen og smiler.

– Det sa du også før sesongstart. Har du trodd på det hele tida, også i den dårlige perioden?

– Ja, det har jeg. Jeg har vært sikker på at vi har et godt nok lag til å kjempe om gullet. Siden vi forandret formasjonen har jeg vært helt sikker. Det passer dette laget veldig godt å spille med tre mann bak. Nå ser alle hvor gode vi kan være. De andre lagene klarer ikke å stoppe oss når vi er på vårt beste. Nå er alle i god form, og i tillegg kommer det noen nye spillere inn. Jeg har stor tro på at vi skal få en veldig bra høstsesong,sier Bergmann Sigurdarson.
Wolverhampton og FCK

Han kom til Lillestrøm fra moderklubben Akranes i 2009. Etter gjennombruddet i norsk eliteserie ble han solgt til Ståle Solbakkens Wolverhampton for mer enn 20 millioner kroner sommeren 2012.

Leieoppholdet i Molde i 2014 førte spissen til FC København og gjensyn med Solbakken året etter. I fjor sommer signerte landslagsspilleren en kontrakt med MFK ut 2019-sesongen.

Agenten bekrefter interesse

Magnus Agnar Magnusson driver agentselskapet Total Football på Island, sammen med den tidligere MFK-spilleren Bjarki Gunnlaugsson og Eidur Gudjohnsens far Arnor.

– Björn har gjort det veldig bra og det er stor interesse rundt ham. Når den riktige klubben kommer vil vi vurdere det seriøst sammen med Ole (Solskjær) og Molde, sier Magnusson til Romsdals Budstikke.

Solskjær venter på rett bud

Ole Gunnar Solskjær har gjentatte ganger omtalt Sigurdarson som den beste spissen i eliteserien. Treneren har også slått fast at han ikke ville byttet islendingen med noen andre.

– Björn fått nok hvile, behandling og trening i år. Han trives godt, og leverer på banen. Det er veldig viktig at slike spiller er «happy» med å være i Molde.

Sammen med flere andre spillere har han gitt meg signaler om at han vil være her og utfordre Rosenborg.

– Det kommer trolig gode tilbud hvis han fortsetter å score mål?

– Hvis det kommer et bud som er ekstremt bra for både Björn og Molde, må vi selvfølgelig selge. Ellers får vi ikke flere spillere av hans kaliber til Molde seinere, sier Solskjær.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Eliteserien