HOLMENKOLLEN (Aftenposten.no): Etter lørdagens jaktstart i Holmenkollen tok Bø over andreplassen i verdenscupen. Plassen var Emil Hegle Svendsens helt til Bø hadde gått inn til en 12. plass og Emil Hegle Svendsen en 20. plass. Dermed har junior i det norske skiskytterlandslaget overtaket før finalen søndag.

For ordens skyld nevner vi at vinneren av verdenscupen sammenlagt allerede er klar. Martin Fourcade hadde allerede før helgens øvelser i Kollen vunnet.

Uten kunnskap

Emil Hegle Svendsen. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

En andreplass i verdenscupen betyr ikke all verden for Emil Hegle Svendsen. — Vet du hvor mange poeng som skiller deg og Johannes Thingnes Bø?

— Har ikke peiling, sier Emil Hegle Svendsen.

- Vet du hvor mange som skiller deg og Emil Hegle Svendsen?

— Tre poeng, svarer Johannes Thingnes Bø lynkjapt og uten å nøle.

Mannen med tre seiere fra forrige helgs verdenscup, har en noe annen innstilling til det som skal skje søndag enn mannen vi snart kan kalle en veteran i norsk skiskyting.

— Det er viktig for meg å slå Emil i sammenlagtcupen. Men han bryr seg ikke.

— Dersom han sier at det er flaut å tape for meg, så er det noe han bare sier. Det vet jeg. Han er fornøyd med sesongen. Han er i feriemodus allerede. Det ser dere jo selv, sa Johannes Thingnes Bø etter løpet.

Kun OL i tankene

Emil Hegle Svendsen har helt siden det nasjonale åpningsrennet på Sjusjøen i november sagt at verdenscup fikk lov til å være verdenscup denne sesongen.

— Den andreplassen betyr ikke så veldig mye for meg. Det som har betydd noe i år har hele tiden vært OL. Dette tar jeg ikke så veldig tungt.

Det ble en skuffende dag for norske skiskyttere på hjemmebane. Mens regnet silte, bommet norske håp. Beste norske ble den tidligere nevnte Johannes Thingnes Bø med sin 12. plass. Lars Helge Birkeland var nest beste norske på en 14. plass.

Trist hele veien

Emil Hegle Svendsen skjøt en bom hver på de tre siste skytingene og kom til slutt inn på 20. plass.

— Løpet i dag var bare trist og dårlig. Jeg kjente at jeg måtte slippe de foran allerede fra første stund, fortalte han etter rennet.

Lars Berger gjorde som så mange ganger før, store feil på ståendeskytingen. Han havnet til slutt på en 21. plass.

— Det er for dårlig. Vi skal være med å kjempe om en pallplass i alle verdenscuprenn og i hvert fall her i Kollen, konkluderte Emil Hegle Svendsen.

Rennet ble vunnet av Simon Eder foran Alexander Loginov og svenske Bjørn Ferry som gikk sin nest siste verdenscupkonkurranse i karrieren.