FOTBALL: Det tok ikke mange minuttene før gjestene hadde vært frampå og rystet hjemmelaget. Fredrik Torsteinbø prøvde seg med et skudd etter hjørnespark, som imidlertid ble reddet på streken. Da var det spilt fire minutter av oppgjøret på Varden Amfi.

Etter ti minutter scoret Sandnes Ulf sitt første mål. Kamal Saaliti ekspederte innlegget fra Torsteinbø på en fortreffelig måte og via en Løv-Ham-spiller gikk ballen inn i nettmaskene. Samme Saaliti hadde for øvrig en stor sjanse på frispark fra 17 meter bare minuttet før sin scoring.

Tre minutter senere viste Morten Eriksen seg fram i kampen. Han drog seg elegant fri og satte ballen hardt nede i det lengste hjørnet. Dermed en solid åpning på kampen for et av de virkelige formlagene i divisjonen.

— Herlig å score igjen, det har nemlig ikke blitt så mange på meg i de siste kampene, sier Eriksen.

Eriksen med to

Begge lag hadde sine store muligheter til å pynte på resultatet utover i omgangen, men scoring ble det ikke før Morten Eriksen nok en gang var frampå. Han ble elegant frispilt av Steinthor Thorsteinsson og satte ballen sikkert inn i nettmaskene.

Og det var slett ikke ufortjent at Sandnes Ulf kunne gå til pause med en komfortabel ledelse. I det hele tatt var de hjemmelaget fullstendig overlegne gjennom hele omgangen, selv om Løv-Ham kom seg fram på sidene litt sporadisk innimellom.

- Vi valset formelig over hjemmelaget før pause, og jeg må virkelig berømme spillerne som ikke i det hele tatt tok lett på denne kampen, s ier trener Asle Andersen.

Den andre omgangen startet ikke like friskt, men det likevel hjemmelaget som hadde kommandoen innledningsvis. Men den største sjansen i omgangen var det likevel Sandnes Ulf og Morten Eriksen som hadde. Avslutningen til Eriksen endte imidlertid i tverrliggeren. Da var det spilt vel et kvarter av den andre omgangen.

Heng på toppen

Utover i omgangen var det lite som skjedde foran noen av målene, først de siste fem minuttene av ordinær spilletid ble det litt liv. To ganger i løpet av to minutt kunne hjemmelaget redusert ledelsen. Men redninger på streken og gode redninger av Bo Andersen forhindret scoringer.

Sandnes Ulf, med sin femte strake seier, har nå virkelig heng på toppen, mens det er hele seks poeng ned til den berømte streken. Og med den scoringsformen spillerne viser for tiden, er mulighetene mye større for at de blir i toppen enn at de skal havne ned i sumpen igjen. Slik laget var etter de første åtte serierundene.

- Nå har vi bare en kamp igjen før ferien, da møter vi Hønefoss på hjemmebane. Jeg regner med at spillerne mer enn gjerne ønsker å ta en velfortjent ferie med en ny god kamp, mener Andersen.

Løv-Ham – Sandnes Ulf 0-3

Pause: 0-3

Varden Amfi

Tilskuere: 174

Mål: 0-1 Kamal Saaliti (10), 0-2 Morten Eriksen (14), 0-3 Eriksen (35)

Dommer: Kim Rune Østerlie Borgersen, Austad FK

Gult kort: Øystein Aksnes, Løv-Ham, Steinthor Thorsteinsson, Sandnes Ulf

Sjanser: 4-10

Hjørnespark: 7-6

Sandnes (4-4-2): Bo Andersen – Harald Vindenes, Ronny Espedal, Edier Frejd, Kenneth Sola – Fredrik Torsteinbø, Andreas Westlye, Aksel Berget Skjølsvik (Mobi Okoli fra 89.), Steinthor Thorsteinsson (Fredrik Fossmark fra 70.) – Morten Eriksen, Kamal Saaliti (Lennox Kanu fra 84.)