Nå skal de over Hardangervidden igjen. To kostebiler er med for å rydde opp etter feststemte bergensere som skal lage liv og røre i Oslo under cupfinalen.

— Det blir ingen søndagstur, men en opplevelse blir det uansett. Vi skal bort å plukke opp driten etter bergenserne, de kan være noen gode griser, smiler trioen fra Bergen Bydrift.

Morgen og kveld

Boss-planen for cupfinale-helgen i hovedstaden er følgende:

Fire personer fra Bergen Bydrift skal til Oslo med to kostebiler. Fra lørdag formiddag kommer de til å rydde områdene der bergenserne ferdes og lader opp til finalen dagen etter. Rett før midtnatt koster man gatene igjen. Brann-supporterne nevner kebab-rester, ølbokser og McDonalds’-emballsje som de største utfordringene når Oslos gater skal ryddes med bergensk hjelp.

Søndag morgen skal de to kostebilene delta i Brann-toget som marsjerer opp mot Ullevaal.

— Vi kjører på hver side av toget og plukker opp ølbokser og annet boss. Så blir gatene opp mot Ullevaal fine de også.

— I 2004 tok uterestaurantene på Karl Johan bølgen for oss, smiler Tor Atle Eek-Larsen, som er klar for sin femte finalejobb som søppelmann.

Førstkommende søndag fyller han 70 år, senere i november går han av med pensjon. Cupfinale-jobben blir en av hans siste.

— Dette er dugnad fra vår side. Bergen Bydrift dekker opphold og reise, jobben gjør vi gratis. Folkelivet og hele opplevelsen er helt fantastisk, og vi fikk kjempegode tilbakemeldinger fra Oslo kommune sist, sier rutinerte Eek-Larsen.

Mangler billetter

Han tar med seg Åge Gjøstein, Daniel Hølleland og Connie Rong. De tre er cupfinale-debutanter, i hvert fall i boss-sammenheng. De venter bare på en endelig bekreftelse fra Oslo kommune. Den er ventet å komme i løpet av kort tid.

Bergenserne ser frem til å jobbe mens deres likesinnede koser seg med Brann-sanger og sterke dråper i glassene.

— Irriterende? Nei, vi kan ikke se sånn på det. Dette er en jobb som må gjøres, sier Gjøstein.

- Tror du bergenserne forsøpler mer når de ikke er i sin egen hjemby?

— Kanskje det. Sånn skjer vel når stemningen er på topp. Du har vel opplevde å være i stemning selv? Da er jo alt helt greit¿

En viktig ting er derimot ikke på plass ennå; cupfinalebilletter.

— Det håper vi du kan fikse, sier Gjøstein, og ser bort på Eek-Larsen.

— Vi får se, håper noen kan hjelpe oss.

Den positive trioen satser på at noen av de attraktive adgangstegnene havner i deres hender til slutt. Skrekken vil være å bygge opp stemningen i et cupfinale-tog mot Ullevaal, for så å måtte snu.

— Nei, å stå igjen utenfor finalestadionen... Det ville vært en stor nedtur, sier Hølleland og tar Brann-capsen på hodet.