— Jeg har sagt det i et halvt år at vi kommer til å bli å bli bedre defensivt, men det er ikke alle som vil høre på det, sier Ola By Rise.

Han er den som har vært med på flest ydmykelser i Europa, både som spiller og trener. Nå tror han det går mot litt bedre tider på bortebane.

— Jeg tror det er viktig å etablere et eget spill på bortebane, sier Ola, og viser til det som skjedde i går. Rosenborg holdt ballen i laget og gjorde motstanderen frustrert. Så kan man alltids hevde at irene ikke var alle verden, men da svarer Ola:

— De var ikke noe publag. De er ikke ufarlige. Jeg synes irene har kommet seg siden sist vi var her. Trener By Rise var alt annet enn fornøyd med gårsdagens forestilling.

— Vi ga bort ballen alt for ofte, og når vi har sjansen til å kjøre overganger, så må vi gjøre det. Men tross de vesentlige innvendingene mot egen prestasjon kommer han til følgende viktige konklusjon.

— Vi er blitt er bedre fotball-lag! Åge Hareide sa det på en annen måte, etter å ha trukket et lettelsens sukk over å ha tatt det første steget mot avansement:

— Når vi leder 1-0 så åpner vi ikke opp og spiller ut hele registeret. Vi velger å være smart i hodet, sier han.

— Det som også kalles kynisk fotball?

— Ja, kall det gjerne kynisk. Han kunne glede seg over at RBK scoret oppskriftsmessig på dødball, selv om det var det irene skulle unngå. Han gledet seg enormt over midtstopperparet, og skrøt Vidar Riseth opp i skyene.

— Jeg er fornøyd med det defensive, men ser at vi har mye å gå på offensivt. Trekket med å trekke ned Frode Johnsen på midtbanen må vi se nærmere på. Vi led litt av at vi mistet Frode som oppspillpunkt på topp. Når det gjelder det defensive mener Åge å ha enda mer å gå på.

— Vi kan pakke midtbanen mer og spille med hurtige spiller foran som vi kan kontre på. Men den som stjal showet i Hareides øyne i går var den sist ankomne som fikk bare noen få minutter på banen, men brukte dem godt.

— Jan Gunnar Solli kommer til å bli en stor spiller. Se på det steget, sier Åge beundrende.

— Og sjansen for å gå videre?

— Den må vel være bra den?