Norges Ishockeyforbunds disiplinærutvalg straffer ikke Stavanger Oilers-spilleren som var anklaget for rasisme mot Lørenskog-løper Wacey Rabbit, melder TV 2. Rabbit følte seg utsatt for rasisme i en eliteseriekamp i ishockey tidligere denne måneden. Disiplinærutvalget slår fast at det har forekommet «meningsutvekslinger» mellom spillerne, men hevder at det ikke kan slås fast hva som ble sagt. Dermed velger man å la tvilen komme «tiltalte» til gode.

— Stavanger-spilleren bestrider at han har kommet med rasistiske ytringer mot Wacey, og dermed blir det påstand mot påstand. Hoveddommerne har ikke hørt noen ting. Vi tar til etterretning at Romerikes Blad har foretatt grundigere bevisførsel og saksgjennomgang enn disiplinærutvalget. At disiplinærutvalget ikke har funnet grunn til å innhente forklaring fra linjedommer Pål Garsjø, som sto nærmest og som har uttalt seg til mediene om saken i etterkant, understreker vel bare hvor lite grundig disiplinærutvalget jobber , sier Lørenskogs administrerende direktør Svein-Erik Edvartsen til TV 2. — Jeg kan ikke se at Garsjøs oppfatning er omtalt verken i hoveddommernes redegjørelse eller i sakens dokumenter for øvrig.

Vurderer anke

Ifølge det TV 2 erfarer har Rabbit forklart at Stavanger-spilleren kalte ham «native». Rabbit er av indiansk avstamning.

Rabbit befinner seg på ferie i utlandet, men Lørenskog skal sammen med spilleren vurdere om de skal anke disiplinærutvalgets avgjørelse. Det skjer når han kommer tilbake til Romerike.

TV 2 melder for øvrig at Lørenskog ikke har avgjort om man skal gå videre med poengtrekksaken. En avklaring kommer trolig i romjula eller tidlig på nyåret.

(©NTB)