— Nå er jeg fryktelig skuffet. Det første hoppet var nok mitt beste i konkurranse i hele år. Jeg vet ikke hva som skjer i andre, kanskje blir jeg litt ivrig, sier Mikko Kokslien til Aftenposten.no.

Han lå an til å få sitt livs største sjanse. Kokslien hoppet 124,5 meter og ledet det kombinerte hopprennet med 111,7 poeng da 15 utøvere gjensto på toppen. Lillehammer- gutten med turbofart i sporet kunne kjempe om OL- medalje.

Sprakk

Så ble rennet utsatt på grunn av ujevne forhold. Alle resultater ble slettet.

— Dette var veldig synd, for det var et veldig godt skihopp, sa Mikko Kokslien etter det første hoppet.

Og da Kokslien, som er på høyde med Magnus Moan i skisporet, skulle hoppe på nytt, stokket alt seg. Han landet på 98,5 meter, og måtte starte over fire minutter etter lederen i langrennet.

Medaljesjanse

— Dette var Mikkos store sjanse til medalje. Han hadde ikke hatt noe problem med å gå seg helt opp i toppen med det hoppet, sa lagkamerat Espen Rian etter at rennet ble utsatt. Rian hoppet for øvrig selv 124 meter og lå med det på plassen bak Kokslien.

Skuffet Moan

Men det var ikke bare Kokslien som var skuffet etter hopprennet. Gullhåpet Magnus Moan har vist kjempeform før OL- men var uheldig med forholodene og mislyktes i hoppbakken igjen. Han går ut 2.21 minutter bak østerrikste Bernhard Gruber i langrennet.

Nå må jeg telle til ti - igjen. Dette var fire år rett i dass , sa en svært oppgitt Moan til NRK etter hopprennet.

Tande på sjette

Rennet ble til slutt vunnet av Bill Demong fra USA foran landsmannen Johnny Spillane. Bronsen gikk til østerrikske Gruber. Tande ble beste nordmann på sjetteplass, mens Moan gikk seg opp til en 15. plass.

Kokslien endte som nummer 39 - sjette sist i rennet.