Bakenga er utleid til jyllandsklubben fra belgiske Brugge denne sesongen. Esbjerg har opsjon på å kjøpe nordmannen, men Bakenga vurderer flere muligheter.

— Jeg er åpent for alt nå. Jeg har hatt noen samtaler med agenten min om hva som skal skje. Det begynner å nærme seg tiden for en avgjørelse, men jeg vet ennå ikke hva det ender med. Jeg vet at det finnes en del alternativer for meg, så jeg må se på hva som er best for meg og min utvikling, sier Bakenga til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Matchvinner

Mandag ble han matchvinner i 1-0-seieren over Nordsjælland. Det var hans sjette scoring i superligaen, og spesielt i vårsesongen har den tidligere Rosenborg-spilleren vist gode takter. Han står med fire mål på åtte kamper i 2014. Bakenga åpner for å fortsette i Esbjerg.

— Jeg trives i Esbjerg, og jeg er veldig fornøyd med sesongen jeg har levert. Jeg føler jeg har fått vist at jeg har kvalitetene til å hevde meg på dette nivået. Jeg har et høyt toppnivå, og nå skal jeg bruke de siste kampene på å stabilisere nivået mitt. Jeg har svingt litt for mye, sier 21-åringen.

Avventer

Esbjerg-ledelsen har ikke bestemt seg for om de vil prøve å kjøpe Bakenga.

— Vi har ikke tatt stilling til det ennå. Spillere som scorer mål og avgjør fotballkamper, er ettertraktede. Når man har en i stallen, er man selvfølgelig tilbøyelig til å tenke at det er bedre å beholde ham enn å gå på jakt etter en ny. Men vi må forholde oss til at det er Brugge som eier ham, og de har satte en pris. Vi har ikke snakket med dem siden vi leide ham, men skal se på det etter påske, sier Niels Erik Søndergaard, som sitter i Esbjergs sportslige utvalg. (©NTB)

Sportsdøgnet