Etter at Fredrikstad i kveld slo Ranheim etter en dramatisk avslutninger TIL nå åtte poeng foran disse to lagene, samt Bærum, med bare fire kamper igjen å spille.

Disse tre lagene har nå 45 poeng mot TILs 53. I tillegg har Kristiansund og Mjøndalen 44 poeng med tolv poeng igjen å spille om.

Solid målforskjell

Dermed er TIL i eliteserien dersom de vinner mot Bryne mandag, og ingen av de fem lagene tar tre poeng. I praksis gir også TILs overlegne målforskjell dem ett ekstra poeng som betyr at dersom ingen av de tre lagene på 45 poeng vinner vil ”Gutan” være klare ved seier på Jæren mandag.

— Ingenting hadde vært bedre enn om vi var klare etter den neste runden, men vi kan ikke tenke på det, sier Magnus Andersen til iTromsø.

Ønsker ingen feilskjær

— For vår del var det gunstig at Ranheim tapte poeng, men samtidig er det ikke noe som har endret seg. Vi skal ha fokus på oss selv, og må gjøre en jobb mot Bryne, sier TIL-trener Steinar Nilsen til iTromsø.

— Alle kan se tabellen og se at det ser bra ut nå, men vi har lyst å avslutte med stil, og ønsker ingen feilskjær på slutten selv om vi har råd til det, sier Magnus Andersen, som tror det i verste fall kan rekke med bare en seier til på de siste fire kampene for å rykke opp.

— Hva tenker du dersom dere roter dette bort?- Jeg ville ikke tilgitt oss om det skjer. Da skal det være total kollaps, og mer enn det, sier Andersen.

Hyller Sandefjord

Nilsen hyller divisjonskollega Sandefjord som i kveld feirer opprykket med sine 59 poeng.

— Det er vel fortjent, og de har spilt god fotball, sier Nilsen som ikke feirer kveldens resultat i Fredrikstad på samme måte som de gjør i Sandefjord.

— Jeg skal ta meg et glass lettmelk, og en brødskive med salami, sier en humrende Nilsen.

Sandefjord har flere spillere som er kjent for fotballpublikummet i Tromsø. Lars Iver Strand, Roger Risholt og Kevin Larsen har alle spilt i TIL. Eirik Lamøy for TUIL.