Tiger Woods sliter med å finne tilbake til sitt gamle jeg på golfbanen. Australske Jason Day tror den gamle mester kan reise seg.

Torsdag gir både Woods og Day seg i kast med sesongens andre majorturnering. US Open-spilles på Chambers Bay i staten Washington. Mandag gikk de to en treningsrunde sammen, og Day lot seg imponere over Woods.

Særlig så den tidligere verdensenerens nærspill og slag med jernkøllene fryktinngytende ut.

— Hvis han klarer å treffe fairway, kommer han trolig tilbake på sitt gamle nivå, sier Day foran torsdagens åpningsrunde.

Jason Day mener man aldri skal avskrive Tiger Woods. Foto: NTB Scanpix

— Jernspillet er latterlig bra akkurat nå, det er helt bemerkelsesverdig, tilføyer han.

Trøbler med de lange

Litt verre ser det ut når Woods tar fram driveren på utslagsstedet.

— Treer-wooden er OK, driveren går litt skjevt noen ganger. Den store utfordringen for ham akkurat nå er å lande i fairway, sier Day.

At Tiger Woods skal gå til topps i US Open denne uken, tror de færreste. Til det har mannen med 14 major-titler på samvittigheten slitt for mye den siste tiden. I øyeblikket er han rangert som nummer 195 i verden.

39-åringen har spilt flere turneringer denne sesongen, uten å lykkes med spillet i noen av dem. The Memorial nylig ble en ny nedtur. På fem starter på PGA-touren har han bare én gang vært inne blant de 25 beste.

Jason Day vil ikke spekulere i hva motgangen kan skyldes.

- Hvem vet hva som skjer med Tiger akkurat nå? Vi er venner, men jeg vil ikke blande meg inn i privatlivet hans , sier australieren.

Mentale avgjør

Woods skilte nylig lag med alpinkjæresten Lindsey Vonn. Paret hevdet at det ble for vanskelig å pleie forholdet med mange reisedøgn hver på sin kant. Day er den første til å innrømme at det er vanskelig å prestere på golfbanen dersom hodet er fylt med andre ting.

— Golfsporten baserer seg mye på det mentale. Hvis du ikke har alt på plass, er det veldig vanskelig å vinne turneringer, sier han.

Australieren har selv vunnet tre PGA-turneringer i karrieren. I øyeblikket er han nummer ti på verdensrankingen. Han føler at Woods nå betaler prisen for det ekstremt høye nivået han holdt på 1990- og 2000-tallet.

- Han har prestert det han har prestert tidligere, og alle forventer at han fortsatt skal gjøre det samme , sier 27-åringen.

— Vi venter bare på at han skal komme tilbake og vinne disse turneringene som om ingenting var skjedd, men får vi se det? Jeg er ikke sikker. det spørs på hvor hardt han jobber, tilføyer han. (©NTB)