Manchester City, Stoke og Everton avanserte alle til semifinale i den engelske ligacupen tirsdag. For City briljerte belgieren Kevin De Bruyne med to scoringer og fine involveringer.

Wilfried Bony sendte City i føringen da laget slo mesterskapsserielaget Hull i Manchester. De lyseblå hadde flere muligheter til å sette flere mål i kassen etter lederscoringen, og lyktes etter 77 minutter. Innbytter Kelechi Iheanacho satte inn 2-0, før Kevin De Bruyne økte til 3-0 noen få minutter senere. Belgieren var frisk kampen igjennom, og han viste sin klasse tre minutter før slutt. City-stjernen dunket da inn lagets fjerde fulltreffer for dagen med et utsøkt frispark.

På overtid reduserte Hull etter fint kombinasjonsspill. Andrew Robertson chippet elegant inn 1-4 bak en hjelpeløs Willy Caballero i City-buret. 4-1 ble også sluttresultatet.

Deulofeu i form

Everton, anført av en frisk Gerard Deulofeu, tok en solid borteseier mot Middlesbrough på Riverside Stadium. Deulofeu sendte gjestene i føringen etter 20 minutter, før han åtte minutter senere bidro med målgivende pasning til Romelu Lukaku. Kraftspissen headet ballen utakbart i mål bak Boro-keeper Tomás Mejías. Flere mål ble det ikke, og kampen endte til slutt 2-0 til Everton.

Tomålstriumf

Ibrahim Afellay og Phil Bardsley tegnet seg på scoringslisten da Stoke slo Sheffield Wednesday på Britannia. Angrepsspiller Afellay satte inn 1-0 etter 30 minutters spill, mens forsvarsspiller Bardsley doblet ledelsen etter 75 minutter. Kampen endte 2-0. Dermed er de tre Premier League-lagene klar for kvartfinale i ligacupen. Trioen Middlesbrough, Sheffield Wednesday og Hull spiller for øvrig på nivå to i engelsk fotball.