Cristiano Ronaldo scoret sitt tredje hat trick på de fire siste ligakampene da Real Madrid slo Athletic Bilbao 4-0 søndag.

Portugiseren har kun gått målløs av banen én gang i La Liga i høst og har lagt konkurrentene godt bak seg i kampen om toppscorertittelen. 29-åringens målappetitt ser heller ikke ut til å stoppe med det første.

Både Ronaldo og Gareth Bale pådro seg smeller da Real Madrid kjempet seg til en knepen 2-1-seier Ludogorets i mesterligaen sist onsdag. Først lørdag bekreftet trener Carlo Ancelotti at stjerneduoen ville rekke søndagens møte med Athletic Bilbao.

Det skulle vise seg å være særdeles godt nytt for italieneren.

Benzema glitret

Bale var nemlig servitør da Ronaldo sendte Real i ledelsen etter bare tre minutters spill på Santiago Bernabéu. Et vakkert innlegg fra Bale endte hos Ronaldo, som styrte ballen sikkert i nettet med hodet.

Karim Benzema har havnet i skyggen av sin langt mer målfarlige spisskollega i sesonginnledningen, men franskmannen er også delaktig i mye av det Real Madrid foretar seg. Søndag stanget han inn 2-0-målet rett før pause.

Ronaldo var imidlertid langt fra ferdig med søndagens arbeidsinnsats. Først ordnet han 3-0 etter forarbeid av Benzema og Bale, og deretter ga han førstnevnte en enkel jobb med å gjøre 4-0 på åpent mål.

To minutter før full tid satte Ronaldo punktum med sitt tredje mål for dagen. Dermed står portugiseren med formidable tre hat trick på de fire siste kampene i ligaen.

Fire bak Barcelona

– Det er fortsatt rom for forbedring. Laget spilte en veldig god kamp og scoret fem ganger uten å slippe inn baklengsmål. Det er vi veldig godt fornøyd med, sa Ronaldo til spansk Canal Plus etter kampen.

Med søndagens seier er Real Madrid fire poeng bak ledende Barcelona etter sju serieomganger. Barcelona slo Rayo Vallecano 2-0 på bortebane lørdag etter scoringer av Lionel Messi og Neymar.

Neymar står med sju ligamål så langt denne sesongen, mens Messi har seks. Ronaldo topper lista med sine 13. Portugiseren kan for øvrig vise til å ha scoret 190 mål på 171 kamper for Real Madrid. (©NTB)