Etter det som var en brukbar førsteomgang fra Kammas side gikk lagene til pause på stillingen 0-0. Men etter hvilen ble grønnbuksene noen nummer for små som så mange ganger før denne sesongen.

Skjer som så mange ganger før

Det har skjedd før, og det skjedde igjen i kveld. HamKam henger med og er ikke noe dårligere enn motstanderen til pause. Så er det stopp.

— Dette her er blytungt, var kaptein Viktor Adebahrs umiddelbare reaksjon etter kampen.

Det kan man skjønne, for FFK scoret på sin første og tredje sjanse i kampen. Når Kamma ikke har noe å svare med blir det tungt, det ble det også mot Fredrikstad.

HamKam hang lenge med mot Fredrikstad, men så raknet det fullstendig. Foto: Håkon Kristiansen

To kjappe i mot For etter 54 minutter satt den første av hjemmelagets tre scoringer i nota. Den tidligere Tromsø-spilleren Steffen Nystrøm fikk æren av å sette inn kampens første mål etter nydelig forarbeid av Dag Alexander Olsen.

— Det virker som vi mister totalt trua på 0-1, sier Kristian Eriksen.

Kun fire minutter etter ledermålet var det arkitekten bak det første målet, Dag Alexander Olsen som fikk stå helt alene inne i Kammas sekstenmeter, og enkelt kunne sette inn 2-0. Etter dette falt bortelaget sammen, og det var kun en god Lars Øvernes helt bakerst hos HamKam som hindret FFK i å lede med flere mål.

Spikeren i kista på overtid

Med 2-0 i sekken hadde ikke Kamma noe å tape, og hevet seg noe, men det ble aldri det helt store fra bortelaget.

Kampens siste mål, og spikeren i kista ble satt av innbytter Mouhamed gueye to minutter på overtid.

- Aldri vært borti liknende

Nok en gang måtte HamKam-kapteinen rusle i garderoben med resten av laget med null poeng i bagasjen.

— Jeg har aldri vært borti en like tøff vårsesong, forklarer Adebahr.

Kristian Eriksen som fikk sjansen på topp sammen med Tore Andreas Gundersen i kveldens kamp var naturligvis også skuffet etter kampen, men synes selv han gjorde en god jobb så lenge han fikk spille.

— Sjøl var jeg skikkelig gira på å spille spiss, og synes jeg klarte meg bra, sier Eriksen.

Skjebnekamp

Det betyr at HamKam fortsatt er klart sist i 1. divisjon, og står med fire poeng også etter 14 serierunder. Neste søndag tar HamKam imot Strømmen til det som blir en helt avgjørende kamp for om HamKam i det hele tatt skal ha det minste håp om å beholde plassen.