Tetter seg til i toppen av 2. divisjon

Nå skiller det kun fire poeng mellom Jerv, Vindbjart, Kongsvinger og Fløy i toppen. Les alt om lørdagens runde i 2. divisjon for sørlandslagene.

Publisert: Publisert:

Jerv-Vindbjart.jpg

  • Nicolai Olsen
Denne artikkelen er over seks år gammel

VINDBJART – KONGSVINGER 0-1, FLØY – ASKER 2-1, JERV – ØRN-HORTEN 3-4

VENNESLA/KRISTIANSAND/GRIMSTAD: Etter at alle fire sørlandslagene vant forrige lørdag, var det kun det dårligst plasserte laget som vant denne dagen: Fløy. De slo Asker 2-1 hjemme. Vindbjart tapte 0-1 hjemme for Kongsvinger, og Jerv klarte på en merkelig måte å gi borte en 3-0-ledelse til å tape 3-4 – og det på 20 minutter.

Dermed er det full kamp igjen om hvem som skal rykke opp fra 2. divisjon avdeling 1. Mellom serieleder Jerv og fjerdeplasserte Fløy skiller det nå kun fire poeng.

Kongsvinger vant toppkampen

I Vennesla var det klart for toppkamp da Kongsvinger gjestet Vindbjart. Nummer to mot nummer tre. Med seier kunne venndølene vært åtte poeng foran gjestene fra Hedmark.

Men det skjedde ikke. Kongsvinger vant 1-0 etter en scoring av Magnus Solum. Navnebror Magnus Myklebust kom rundt på kanten og slo inn. På ti meter sto Solum helt umarkert og hamret inn kampens eneste mål.

— Vi måtte ha tre poeng for å kunne rykke opp, så dette var utrolig viktig for oss, sier matchvinneren.

Men venndølene hadde nok av sjanser til å ta både ett og tre poeng. På stillingen 0-0 hadde de to baller i nettet, men begge gangene hadde linjemannen vinket for offside. Øyvind Gausdal styrte ballen utenfor, men på lengste stolpe sto Preben Skeie og satte ballen i mål. Den første var ifølge Vindbjart-trener Steinar Skeie – som har sett målet i reprise – klar onside.

Den siste av de to var nok på vei inn i nettet, etter at Daniel Aase hadde fått ballen forbi keeper, men en offsideplassert Gausdal tuppet ballen over streken.

— Jeg synes vi var det beste laget og burde vunnet kampen. Men slik gikk det ikke, sier trener Skeie.

Dermed gikk venndølene av banen uten scoring for første gang på ti måneder, da de tapte 0-2 for Egersund 28. september i fjor.

Ny optimisme på øya

Etter at både Vindbjart og Jerv tapte sine kamper hadde Fløy sjansen til å kneppe innpå i tetstriden. Og det gjorde de. 2-1-seieren over Asker betyr at øyboerne kun er fire poeng bak serielederen fra Grimstad.

Magnus Ask Mikkelsen ga vertene ledelsen allerede etter 12 minutter. Tidligere MK-keeper Thomas Lia gikk i en duell med Lasse Sigurdsen. Ballen havnet til slutt i beina til Ask Mikkelsen, som ikke hadde noen problemer med å sette ballen i det tomme buret.

Med 20 minutter igjen på klokken virket det som at det skulle bli en grei hjemmeseier da Vegard Liland ekspederte et flott Fløy-angrep i nettet.

Men Asker ga seg ikke så lett. Først reddet Andreas Jacobsen ballen på streken, før reduseringen kom ni minutter før slutt.

Nærmere kom de ikke, og Fløy tok dermed sin andre strake seier – sesongens åttende.

Jerv ga bort 3-0-ledelse

Det var ingenting som skulle tilsi at Jerv er serieleder i 2. divisjon avdeling 1 de siste 20 minuttene av kampen mot Ørn-Horten.

Da ledet nemlig Grimstad-laget 3-0 og styrte mot nok en enkel seier, og en fire poengs luke på toppen av tabellen. Christopher MacConnacher, Henrik Dahlum og Morten Benestad scoret vertenes mål.

Men Ørn-Horten spilte til siste fløyteblås – det gjorde ikke Jerv. De skrudde av med 20 minutter igjen.

Tidligere Vålerenga-spiller Jørgen Jalland scoret alle tre målene som gjorde at det sto 3-3 med åtte minutter igjen å spille.

Fire minutter etter var snuoperasjonen komplett. Kristian Pedersen sørget for at alle poengene ble med tilbake til Vestfold.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Fotball 2. div
  2. FK Jerv
  3. Asker Fotball
  4. IF Fløya
  5. Kongsvinger IL