Truls Haakonsen ledet i sin tid HamKam til toppen av norsk fotball. Han selv som direktør, Ståle Solbakken som trener. Nå er det Hedmarks-rival Nybergsund som får nyte godt av Haakonsens kompetanse, skriver Østlendingen.

— Trysil er på mange måter mitt andre hjem og jeg har sterke bånd derfra fra midten av 80-tallet. Det passet veldig godt nå, men eksakt hvor mye tid jeg får brukt på dette er jeg usikker på, sier Haakonsen til Østlendingen.

Det er snakk om et styreverv i Sundet Fotball AS.

- Vil kunne bidra sportslig og organisatorisk

Haakonsen fortsatte direktørkarrieren i Vålerenga etter suksessen i HamKam. Men etter at overgangssaken sprakk i nyhetene i 2011, trakk 40-åringen seg. Siden har han stått utenfor fotballen.

— Jeg kjenner relasjonen mellom AS-struktur og klubb og vil kunne bidra både sportslig og organisatorisk. Men det er ingenting som tilsier at jeg skal få gjort mye alene. Det er klubben som må gjøre jobben, sier Haakonsen, som synes det er moro å kunne bidra rundt klubben.

— Det både har vært og bør kunne være noe eget med Sundet også i framtiden. Det er fantastisk det de har fått til og jeg samarbeidet godt med både Ola Brenden og Svein Skarpmo under min tid i HamKam. I tillegg har de gjort en imponerende jobb med økonomien de siste årene, der de har snudd minus til pluss, sier Haakonsen til avisen.

Haakonsen ble påpreget, siktet for grov økonomisk utroskap, i 2011. Han ble senere frikjent på alle punkter. Sammen med tre Stabæk-ledere. Haakonsen reiste erstatningskrav mot Norges Fotballforbund etter rettsaken, men kom senere til enighet med NFF om en økonomisk kompensasjon.

Det var Veigar Pall Gunnarssons overgang fra Stabæk til Nancy, og videre til Vålerenga, samt opsjonen på Herman Stengel, som var utgangspunktet for overgangssaken.