BIRKEBEINEREN – JERV 2-3, FRAM – FLØY 2-1, NOTODDEN – ARENDAL 2-2

NEDRE EIKER/LARVIK/NOTODDEN: Jerv tok tilbake tabelltoppen etter at Vindbjart slo Pors 3-0 torsdag.

Og det ble en klassiker av en kamp, der Jerv tok ledelsen tre ganger. Først ved Steinar Berås midtveis i første omgang som skrudde en corner direkte i mål.

Etter det var det stille på målfronten – til det var spilt 69 minutter. Da utlignet Marius Jøranlid for Birkebeineren før Jan Jenssen, ga gjestene fra Grimstad ledelsen igjen bare minutter etter.

Med sju minutter igjen på klokka utlignet vertene igjen ved Anders Nygaard. Da så det ut som det skulle gå mot poengdeling i Buskerud.

Men langt på overtid falt avgjørelsen. Jervs goalgetter Wilhem Pepa dukket opp og sørget for jubel i leiren.

Fløy mistet ledelsen

Grimstad-laget var det eneste av sørlandslagene som vant denne lørdagskvelden. Fløy lå på tredjeplass foran denne runden, på målforskjellen bak nabo Vindbjart.

Og det startet bra for Fløy. Etter 12 minutter, ganske likt som Jervs første scoring, gikk et frispark – nede ved hjørneflagget – rett i mål fra venstrefoten til Lars Kristian Pedersen.

Den ledelsen sto seg til midten av 2. omgang, takket være en mesterlig Henrik Reite Hansen mellom stengene. Han vartet opp med den ene feberredningen etter den andre. Men etter 65 minutter måtte også han kapitulere da Arne Sagaas satte ballen i nettet fra kloss hold.

Kampen så ut til å ebbe ut med uavgjort, men to minutter for slutt scoret innbytter Lasse Bransdal. Dermed ble alle poengene igjen i Larvik, og Fram klatrer dermed over Fløy på tabellen med 20 poeng – to poeng foran øyboerne.

Arendal klatret bort fra jumboplassen

Hvittrøyene fra Arendal hadde på papiret en vanskelig oppgave med å få med seg poeng fra bortemøtet med Notodden. Men gjestene kom friskt ut av startblokkene og Jamil Fearrington ga arendalittene ledelsen før ti minutter var passert.

Men midtveis i omgangen hadde Notodden snudd kampen. Borgar Velta scoret begge vertenes mål.

Med snaue 20 minutter igjen av ordinær tid var det nok en danske som skulle score for Arendal. Midtbanespiller Jakob Rasmussen sørget for poengdeling og at Arendal klatret bort fra tabellbunnen. Etter ti kamper spilt står de med åtte poeng, ett foran både Strømsgodset 2 og Asker – men med langt dårligere målforskjell.