Theo Walcott feirer 2-1-målet sammen med pasningslegger Nacho Monreal. Theo Walcott feirer 2-1-målet sammen med pasningslegger Nacho Monreal. Foto: Frank Augstein, AP

Først ble han pappa, så scoret han da Arsenal vant

Theo Walcott kronet en drømmehelg med scoring mot Bournemouth.

ARSENAL — BOURNEMOUTH 3-1

Lørdag la Arsenal-stjernen ut bilde på Instagram av sin nyfødte sønn Arlo. Og dagen etter fulgte 27-åringen opp med å sette 2-1-målet mot Bournemouth i Premier League. Det ble selvsagt feiret med vugge-bevegelsen på Emirates.

Med 3-1-seieren tettet Arsenal luken til topplagene. Arsene Wengers lag er nå nummer fire på tabellen, tre poeng bak serieleder Chelsea.

Joshua King og Bournemouth slet virkelig med å henge med i starten. Allerede etter syv minutter hadde gjestene pådratt seg to gule kort, og det tok ikke lang tid før 1-0-målet satt på Emirates.

Steve Cook prøvde seg med et tilbakespill til egen keeper etter 12 minutter, men ballen havnet hos Alexis Sanchez. Den lille chileneren var iskald og sendte Arsenal-fansen til himmels.

Kontroversiell straffe

Callum Wilson satte inn 1-1 fra straffemerket. Foto: Tony O'Brien, Reuters

Midtveis i omgangen kom dommer Michael Jones i fokus da han dømte straffespark til Bournemouth.

Callum Wilson falt i en duell med Nacho Monreal, og Jones pekte på straffemerket. Det så særdeles billig ut, men Wilson gikk selv frem og satte ballen bak Petr Cech. Dermed sto det 1-1 i London.

Scoringen var en real kalddusj for Arsenal, og en solid vitamininnsprøyting for gjestene. Bournemouth hadde flere gode sjanser etter 1-1-målet. Så tok storfavoritt Arsenal over igjen, og Sanchez hadde et skuddforsøk som gikk i tverrligger like før pause.

Kunne ødelagt for gamleklubben

Alexis Sanchez scoret to ganger. Foto: Frank Augstein, AP

Arsenal tok tilbake ledelsen etter 53 minutter, da Theo Walcott stanget ballen i mål etter et presist innlegg fra Monreal. Dermed fikk sistnevnte en revansj etter straffesparket han forårsaket.

18 minutter før slutt ropte Bournemouth på straffe for det som så ut til å være en hands av Monreal, men denne gangen valgte dommer å la det være.

Like etter var innbytter Benik Afobe svært nær en utligning mot gamleklubben, men Arsenals keeper Cech sto der han skulle.

I stedet sørget Alexis Sanchez for 3-1 helt på tampen, og han ble dermed tomålsscorer i en kamp Arsenal fortjente å vinne.