36-åringen fra Grimstad gikk i bakken mot slutten av fredagens etappe av Tour de Poitou-Charentes. Etter fallet ble det klart at Hushovd ikke kommer til å sykle VM, som skulle være det siste høydepunktet i hans fantastiske karriere.

— VM er helt utelukket, sier Hushovd til Fædrelandsvennen.

Han lå godt an til en topplassering før han styrtet i bakken i rittet.

— Jeg veltet i en høyresving, og sled med høyresiden på asfalten. Så tok jeg en slags salto, og ramlet på kanten av en midtrabatt. Jeg har slått meg i hoften, og det er det som er problemet nå, sier Hushovd.

— Amerikansk uttagning

BMC-syklisten la ut følgende bilder etter uhellet på sin Instagram-konto;

— Det er ikke noe godt å dette i høy hastighet på asfalt. Det bildet som ser verst ut er på framsiden av armen, sier Hushovd.

Søndag skulle Hushovd ha syklet GP Ouest France-Plouay, som ble sett på som et viktig ritt med tanke på VM-uttaket.

— Jeg får ikke kjørt det løpet, og vist meg fram. Det er lenge til neste løp, og det virket nesten som det var amerikansk uttagning til VM i det løpet, sier Hushovd, som er skuffet over at han går glipp av mesterskapet i Spania.- Det er selvfølgelig skuffende å ikke bli med til VM. Jeg hadde en tanke på hvordan jeg ville avslutte karrieren, men nå er jeg innforstått av at det ikke blir sånn, sier Hushovd.

Tror Valverde vinner

BMC-syklisten legger til at han var i bra form.

— Jeg var i god nok form til å kjøre et bra VM, enten for meg selv eller for laget, sier Hushovd.

Nå som Hushovd er uaktuell til VM, tror 36-åringen at landslagsjef Stig Kristiansen får et lett VM-uttak til landeveisrittet i spanske Ponferrada 28. september.

— Det er veldig enkelt. Alexander Kristoff, Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen, sier Hushovd, som tror Kristoff har en god sjanse til å vinne dersom han klarer å bite seg fast i bakkene mot slutten av det tøffe rittet.

Men han holder vertslandet som den største favoritten til å ta VM-gullet.

— Alle får det tøft mot Spania på hjemmebane. Jeg holder Alejandro Valverde som den største favoritten, sier Hushovd.