Unggutten Jesé Rodríguez blir bare hetere og hetere i den spanske hovedstaden. Lørdag tegnet han seg på scoringslisten i Ronaldos fravær. Da 20-åringen sendte Real Madrid opp i 3-1-ledelse en snau halvtime før slutt på hjemmebane, virket alt avgjort til hvittrøyenes fordel.

Men et lekkert frispark fra Giovani Dos Santos etter 69 minutter ga gultrøyene et håp om poeng. Karim Benzema punkterte imidlertid kampen bare sju minutter senere med sin 4-2-scoring, som for øvrig var hans andre for kampen. Han hadde også økt til 2-0 i første omgang, 18 minutter etter Gareth Bales tidlige ledermål.

Backen Mario sørget med et delikat skudd i krysset etter 43 minutter for at Villarreal bare lå under med 1-2 til pause.

Real Madrid klatrer med seieren opp på 57 poeng, noe som betyr at de ligger helt likt med byrival Atlético. Diego Simeones menn spiller senere lørdag kveld mot Almería og kan med poeng legge seg alene på topp igjen.

Barcelona spiller ikke før søndag. De har 54 poeng med én kamp mindre spilt.