RANHEIM (adressa.no): Den nåværende assistenttreneren har skrevet under på en treårsavtale og blir klubbens nye hovedtrener når Ola By Rise gir seg etter sesongen.

— Svein har gjort en fantastisk jobb og er en trøndersk trener som er «up-and-coming». Han er faglig veldig sterk og fyller kravene klubben har, sier sportslig leder Stig Winsnes om ansettelsen.

LES OGSÅ: Han blir Ranheims nye trener

Tidlig toppkandidat

Svein Maalen har en fortid som både analytiker og juniortrener i Rosenborg, samt to sesonger som hovedtrener for Kattem kvinnefotball i toppserien. I 2013 ble han ansatt som assistenttrener i Ranheim under Trond Nordsteiens ledelse, men tok over som midlertidig hovedtrener da sistnevnte fikk sparken i slutten av mai i år – før han gikk tilbake i rollen som assistent da Ola By Rise ble ansatt som trener ut sesongen.

Klubben hadde en avtale om å få en avklaring om By Rises trenerfremtid i løpet av september. Da den nåværende hovedtrenerens kandidatur til jobben som kommunaldirektør i Trondheim kommune ble kjent, begynte klubben å jobbe med alternativer.

Slik adressa.no skrev lørdag, var Svein Maalen et av de første navnene på blokka.

— Egentlig håpet vi på å få til en løsning med Ola og Svein sammen, men prosessen ble kronglete med tanke på situasjonen til Ola. Hans kandidatur var en x-faktor vi ikke var kjent med før september og da han fikk jobben måtte vi stokke kortene, sier Winsnes.

Stjørdals-Blink-trener kan bli assistent

Ranheims sportslige leder er ikke i tvil om at klubben har tatt rett valg med tanke på å føre klubben videre. Svein Maalen har fått gode skussmål av Ola By Rise og har en høy standing i klubben.

— Vi har hatt med spillerutvalget i vurderingene, både spillergruppen og klubben føler at dette er rett løsning for å fortsette med klubbens utvikling. Hos oss handler det om lokal rekruttering, offensiv spillestil og en semiprofesjonellmodell der treningshverdagen skal være til inspirasjon for spillerne, sier Winsnes.

Spenningen nå går ut på hvem som tar over som assistenttrener i Ranheim. Stjørdals-Blinks assistentrener Nils Petter Austad er sterkt ønsket i den rollen og Adresseavisen observerte at han var på Ranheims klubbhus for samtaler søndag. Winsnes håper på å få nordtrønderen inn i trenerteamet, men Austad er ønsket til den ledige hovedjobben i Blink.

— Vi har kontakten med ham. Han bor på Verdal, slik at det blir å se hvordan en eventuell pendlersituasjon kan utspille seg. Han fyller vilkårene våre og har en felterfaring som er formiddabel. I tillegg står han får mange av de punktene med tanke på hvordan vi ønsker å spille, sier Winsnes om den tidligere Verdal-treneren.

Fem kamper unna eliteserien

Ola By Rise er hovedtrener i Ranheim med Svein Maalen som assistent til sesongen er over. Det vil si til og med siste eventuelle kvalifiseringskamp. Ranheim ligger på fjerdeplass når én runde gjenstår og er garantert kvalifisering til eliteserien dersom de unngår å tape med tre mål eller mer borte mot Sandnes Ulf søndag.

Deretter venter toppen fire beintøffe kvalifiseringsoppgjør, to mot 1.-divisjonsmotstandere før dobbeltoppgjør mot eliteseriemotstand, før Ranheim kan ha realisert drømmen om eliteserien.

Dermed har assistent-Maalen muligheten til bidra til at hovedtrener-Maalen starter opp i eliteserien neste år.