Fredag, før første kvartfinale i Stavanger, fløy Rosenborg til Sandefjord og tok buss derfra. Det førte til det assistenttrener, Jan Morten Dahl, betegnet som det verst mulige oppladningen spillerne kunne fått.

Trønderne røk på et 2-6-tap før de igjen satte seg på bussen og kjørte av gårde, da til Gardermoen. Etter litt over ett døgn, hvorav rundt 14 timer på buss, var de tilbake i Trondheim. Så, på søndag, kjempet Rosenborg tappert før de bikket under 2-4. Tirsdag setter de seg igjen på flyet til Sandefjord hvor bussen venter.

Kjøpte egen billett

Rosenborg-spiller Joakim Hjelm, som er på utlån fra Oilers, skulle gjerne vært foruten de lange bussturene. Etter fredagens kamp, mens lagkameratene satte seg på bussen, ble Hjelm igjen i Stavanger. Han syntes seks og en halv time på buss var nok for én dag.

I stedet dro han hjem til familien hvor han slappet av før han tok fly fra Sola lørdag. Billetten kjøpte han for egen regning.

— Bussturen er helt forferdelig og så langt fra optimal oppladning som du kommer, sier Hjelm.

— Dessverre er det sånn at klubben har dårlig råd og da må vi bare akseptere det, legger han til.

Slitne før kamp

Tirsdag må Hjelm og lagkameratene i Trondheim stå opp klokken fem for å komme seg til Værnes flyplass. Noen timer senere er de tilbake på bussen de etterlot i Sandefjord fredag.

Timene i bussen går sakte og Hjelm forteller at spillerne prøver å få seg så mye søvn som mulig. Ellers er det film og kortspill som gjelder. Uansett hvor mye søvn de fikk før kamp fredag, følte Hjelm og kameratene seg utslitt da de kom frem til DNB Arena.

— Når du kommer frem og er sliten og trøtt, må du bare få i gang kroppen og gjøre det beste ut av det. Det er noe dritt, sier han.

Hjelm skulle gjerne sett at sluttspillet ble arrangert etter NHL-modellen. Der spiller de nemlig to og to kamper de første fire kampene, før de eventuelt spiller en og en. Hjelm tror Rosenborg hadde kunne gjort det langt bedre med den løsningen.

Sånn er det derimot ikke i Norge, og Hjelm mener Rosenborg må ha flaks for å gå videre nå. Det står 2-0 i kamper i favør Oilers, men med en liten dose flaks, solid defensivt arbeid og god uttelling på sjansene, øyner Hjelm et lite håp likevel.

Tirsdagens reiserute er omtrent like fredagens. Den eneste forskjellen er at flyet hjem til Trondheim går fra Sandefjord i stedet for Gardermoen.