SANDNES (Aftenbladet.no): Aldri har det vært så mye oppmerksomhet rundt Sandnes UIf. Tom Nordlie tiltrekker seg både journalister og supportere. I den minst profilerte klubben i en allerede profilfattig eliteserie er det tydelig at den 52 år gamle showmannen har vært savnet. Og han skuffet ingen i sin første dag på jobben.

Gullkorn på rad

Nordlie har snakketøyet i orden, opptrer med en voldsom entusiasme, og er ikke redd for å by på seg selv.

"Da jeg skulle slanke meg måtte jeg først innrømme at jeg var feit. Jeg sto foran speilet og sa at jeg ikke var så verst."

"Jeg må få de 22 spillerne som i dag ser ut som kuer i en grønn eng til å bli eye of the tiger i løpet av kort tid."

"Vi skal være innovative og nytenkende, men det hjelper ikke det hvis noen av spillerne tror at innovativ betyr at kantene skal gå innover på banen.""Viking var et lag som trodde de var for gode til å rykke ned. Jeg måtte vise tabellen til Allan Gaarde for å få dem til å forstå alvoret."

"Jeg er verken Franz Beckenbauer eller Joachim Löw, men det er jaggu ikke Bayern München vi skal møte heller."

Det var bare noen av gullkornene 52-åringen leverte under formiddagens pressekonferanse. Etterpå gikk han direkte i dagens andre spillermøte, før han kom ut på feltet med en samlet spillertropp. Selve treningen bestod i enkle pasningsøvelser, etterfulgt av en taktikkøkt med skyggetrening. Nordlie drillet umiddelbart inn sin vante 4-3-3-formasjon.

Brummet litt underveis

Under en spillsekvens kritiserte Avni Pepa dommeren. Det skulle han ikke gjort. Dommeren var nemlig Nordlie selv. Og han stoppet spillet for å gi forsvarsspilleren en liten skyllebøtte.

"Dette snakket vi om i garderoben før vi kom ut, Pepa. Du skal ikke klage på dommeren, det kan jeg ta meg av. Jeg er dårlig til å dømme, men jeg er antageligvis på nivå med halvparten av eliteseriedommerne. Jeg dømmer så godt jeg kan, men om dere klager dømmer jeg feil med vilje," var beskjeden fra den nye treneren.

Endringer for spillerne

Resten av den snaut to timer lange treningsøkten forløp rolig. Nordlie stoppet ofte spillet for å gi tilbakemeldinger. I lørdagens hjemmekamp mot regjerende seriemester Strømsgodset får vi første svar på om Nordlie har nådd fram til spillerne med sin retorikk.

— Dette ble en lang dag for oss fotballspillere, men det er veldig godt å komme i gang. Den største forskjellen mellom Tom Nordlie og det vi har vært vant med er formasjonen. Som Asle Andersen er også Nordlie opptatt av trøkk på treningene, høyt press og høy intensitet. Mye er likt som før, men noe er også nytt, sier kaptein Aksel Berget Skjølsvik til Aftenbladet.