Da budsjettet ble satt opp for 2015 regnet klubbledelsen med at spillerne skulle klare å sende laget minst til fjerde runde i cupen.

Senja-fadesen allerede i andre runde gjør at klubben taper nesten 300.000 kroner i sin andel av det økonomiske cuoppgjøret bare der. I minst en av de to neste rundene ville TIL også fått hjemmekamp, og ved et anslag på 2.000 tilskuere betyr det tapte inntekter på ytterligere 250.000 kroner. Cupinntektene som forsvant ut av vinduet onsdag er altså totalt rundt en halv million kroner.

Rune Robertsen, sportsredaktør hos iTromsø.

På toppen av dette kommer også billettinntekter klubben har glippet på i seriespill. Summen der er over 350.000 kroner så langt fordi tilskuerne har uteblitt. Det betyr at klubbledelsen allerede nå i mai ser mot en budsjettsprekk på 850.000 kroner.Fortsetter TIL å slite sportslig kommer ropene til sommeren om å gjøre endringer i stallen til å tilta både internt i klubben og blant dem som følger TIL fra utsiden. I utgangspunktet hadde klubben kunne spurt investorer om hjelp til spillerinvesteringer. Når klubben styrer mot underskudd vil det virke umusikalsk fordi slike tilskudd burde gå til å dekke underskuddet som er opparbeidet.

Et annet alternativ er å selge spillere for å få inntekter. Men hvilke spillere skal det være? Dagens marked taler ikke akkurat for at TIL-spillere skal hentes for store penger. Zdenek Ondrasek, Remi Johansen, Simen Wangberg og Mikael Norø Ingebrigtsen har alle potensial til å bringe penger inn i TIL-kassa. Like fullt er alle disse, med unntak av Ondrasek, spillere som vil være sentrale de neste sesongene, og det vil være feil å selge de siste tre i sommer.

Håpet er lite om at solgte spillere som Saliou Ciss, Kara Mbodj og Ruben Yttergård Jenssen skal tilføre inntekter som følge av inngåtte avtaler da de forsvant fra Tromsø. Dette er like fullt ikke noe man kan forvente, og må heller komme som en bonus.

Så da står klubben igjen med spillerne som er der i dag. Av disse er det ikke særlig mange som kan være fornøyd med hva de har prestert i starten av sesongen. Jeg har tidligere etterlyst at sentrale erfarne spillere må ta ansvar, og det et fint og flott ungguttene Gjermund Åsen (23) og Mikael Norø Ingebrigtsen (18) har vært fremtredende så langt.

Men å forvente at disse hver uke skal være de som leverer varene er et press som er urimelig. Bare seks av 30 seriekamper er spilt, men det er på tide å se bedring i resultatene raskt. Både for nattesøvnen til spillere, trenere, direktører og supportere er det nødvendig.

Tanken om forsterkninger må man se langt etter. Trond Mohn har åpenbart bidratt nok allerede.