Bjørgen vant sprintfinalen foran slovenske Katja Visnar. Lillehammer-løperen Barbo Kvåle ble nummer tre.

Visnar ledet halvveis, men klarte ikke å hindre Bjørgen fra å kjøre forbi i den siste svingen. Trønderen vant med 13 hundredeler.

– Dette var en veldig artig duell. Visnar er en av verdens beste sprintere, og dette var god trening for oss begge. Finalen var veldig jevn, og det var vanskelig å dra ifra. Men jeg hadde god rytme på diagonalen og klarte å få noen meter på slutten, sa Bjørgen etter seieren.

Favoritt

Langrennsstjernen var også raskest på prologen torsdag. Hun leder Toppidrettsveka foran Visnar og tyske Nicole Fessel. Bjørgen er klar favoritt til å vinne jaktstarten i Kristiansund lørdag.

Simen Østensen slo Sjur Røthe da mennene gjorde opp om sprintseieren. På tredjeplass fulgte Marius Caspersen Falla, mens Eldar Rønning ble nummer fire. Sistnevnte vant torsdagens prolog.

– Selv om det er sommer, så var det godt å vinne i dag. Vi ser på dette som veldig god trening, men når vi får startvesten på brystet så ønsker vi alle å vinne. Det er kjekt med konkurranse om sommeren, sa Østensen.

– God sjanse

Fossum-løperen leder sammenlagt foran Rønning og Røthe. Sveitseren Dario Cologna ligger på fjerdeplass.

– Eldar har vært veldig sterk i Toppidrettsveka tidligere i år, men jeg tror jeg har en god sjanse til å konkurrere i toppen i Kristiansund lørdag, sa Østensen om sammenlagtkampen.

(©NTB)