3-0 etter 21 minutter, 4-0 til pause. Rødt kort til innbytter Magnus Blakstad. Det hjalp lite at Ranheim fikk et trøstemål i 2. omgang. Ettermiddagen på Strømmen stadion ble helsvart.

Ranheim ble løpende imellom innledningsvis mot et pasningssikkert hjemmelag. Klokka viste 3.36 da Kristoffer Tokstad uhindret fikk heade inn 1-0. Da hang ikke Ranheims venstreback Eirik Malmo med.

Fraløpt

Det gjorde heller ikke de andre forsvarsspillerne utover omgangen. De ble fraløpt og var lite bevegelige, Ranheim hadde strekk i laget, og Strømmen utnyttet rommene. Martin Ramsland økte til 2-0 etter ti minutter, og Steinar Strømnes satte inn det tredje målet i det 21. minutt.

4-0 kom etter merkelig passivitet i Ranheim-forsvaret. Daniel Moen Hansen fikk uhindret skyte fra kort hold og skrå vinkel.

Ranheim hadde noen gjestevisitter på Strømmens halvdel før pause, men det kunne fort ha blitt noen scoringer til for hjemmelaget.

— Lua i hånda

Etter pause kom Ranheim litt mer med, samtidig som Strømmen slapp seg ned litt. Daniel Krogstad headet inn Ranheims scoring da et kvarter gjensto.

Strømmen hadde noen megasjanser mot slutten, men konsentrasjonen var ikke helt på topp med en så klar ledelse.

Med seieren har Strømmen fått et pusterom ned til lagene under streken, mens Ranheim må krige videre for å klare kvalikplassen.

— Vi sto med lua i hånda før pause, da var det klasseforskjell på lagene, oppsummerer Ranheim-trener Trond Nordsteien.