Canada tok hjem verdenscupen etter seier også i den andre finalekampen mot Mats Zuccarello og hans europeiske lagkamerater.

– Det er helt utrolig hvordan det løste seg, sa Sidney Crosby, av svært mange regnet som verdens beste hockeyspiller. Crosby scoret tre mål, sanket totalt ti poeng og ble kåret til turneringens mest verdifulle spiller.

Det sammensatte Europalaget måtte vinne kampen etter å ha tapt den første finalekampen 1-3. De var under tre minutter unna seieren, men Canada snudde kampen helt mot slutten og vant 2-1.

God start

Det startet bra med en scoring av slovakiske Zdeno Chara etter vel seks minutter i første periode i kampen som også denne gang gikk for halvfulle tribuner i Air Canada Center.

Andre periode gikk uten scoringer, og Europalaget øynet sjanser for en tredje finalekamp lørdag.

Men to raske scoringer helt mot slutten av tredje periode satte en stopper for det. Patrice Bergeron satte pucken i nettet etter vel 17 minutter, og Brad Marchand sikret seieren da det var under ett minutt igjen av kampen. Da brøt også jubelen løs i hallen, der de fleste hadde begynt å innstille seg på en tredje finale.

Nummer fire

Marchands scoring var hans fjerde i turneringen.

– Dette er det største du kan oppnå i ishockeyverdenen akkurat nå, og det er en stor ære å kunne avgjøre kampen, sa Marchand ifølge AP.

Mats Zuccarello var på isen i 13.31 minutter av finalen.

Verdenscupspillet ble arrangert for tredje gang. De to første var i 1996 og 2004. (©NTB)