Torsdag kveld kommer fjorårets finalist i Europa-ligaen til Lerkendal. Kåre Ingebrigtsen har troen på RBK-seier mot det antatt sterkeste laget i gruppen.

— De er et meget godt fotballag, men det er ikke Real Madrid vi spiller mot. De er ikke i den klassen, sier Ingebrigtsen.

Usikker på hvem Rosenborgs motstander egentlig er? Her kan du lese Adresseavisens "analyse" av Dnipro.

Analysejobben

Rosenborgs spioner har kommet frem til det ukrainske lagets styrker og svakheter og har levert en rapport til Bruttern.

— De har litt av de samme svakhetene som St. Etienne. Vi kan ikke forvente at vi skal dominere der ute, så ydmyk må vi være, derfor er det kanskje lurt å satse på kontringer, fortsetter han.

I 90 prosent av analysetiden har de lett etter andre svakheter – og funnet dem.

— Vi har funnet flere svakheter, men det får dere se på torsdag, sier han og smiler lurt.

Yann-Erik de Lanlay avslører hvordan navnet hans egentlig uttales i denne ukens utgave av RBK-magasinet.

Dnipro har ifølge RBK-treneren flere spennende og gode individualister med god fart og ferdigheter.

— De har en enorm fart. Det er gode spillere og det kommer folk til å se. De har spennende spillere og vi får håpe for vår del at de ikke har for mange av det kaliberet, fortsetter treneren.

Hemmelighetsfull

Alle spillerne er tilgjengelige, men han ønsker ikke å røpe laget til pressen.

— Spillerne vet hvem som startet, men det blir internt til i morgen, sier han hemmelighetsfullt.

- Du har hvilt Mike Jensen litt, starter han?

— Mike er frisk og tilbake. Han har snart spilt 40 kamper i år og det er viktig å få han tilbake med mer sprut i beina. Han har vist de to siste dagene at han har det og da skal Mike spille, avslører han.

Rosenborg har solgt 10 000 «sesongkort» til Europaliga-kampene, det er 2000 mer enn det de har solgt av ordinære sesongkort til eliteserien.

God stemning

Adresseavisen informerte treneren om antallet som er forventet på tribunen. Han gleder seg til europakamp igjen på Lerkendal.

— Det er fantastisk med rundt 15000. Det kommer til å bli god stemning og vi møter en god motstander. Selv om vi ikke skal legge for mye vekt på historie, så sier den at det er ikke bare å komme til Lerkendal, avslutter han og smiler.