— Alle i laget tenker mye på ham og ønsker ham lykke til, sier manager Henrik Kvissel i Team United Bakeries.

Han og de andre på laget drar hjem fra Mallorca i dag, og avventer hva som skjer med lagets viktige skiløper.

32-åringen bosatt i Nittedal sendte selv ut en melding på sin Instagram-konto mandag, ifølge NTB. Der det sto:

«Avslutter uka med overnatting på Ahus, med lav puls og med en kropp som binder væske. Hva som er galt vet vi ikke ennå, men siden fredag har kroppen vært i ubalanse. Ligger an til en rolig start på kommende uke».

Dro hjem fra samling

Kvissel sier til Aftenposten at han selv fikk melding fra den tidligere sprinteren, som i to sesonger har vært en del av det private langløpslaget.

— Han dro hjem fra samling før oss andre, men det var ikke noe dramatikk i det. Kona var syk. Så kom meldingen søndag om at ha var lagt inn på Ahus, og i dag skal det tas mange prøver. Han er i gode hender, og vi tenker alle på ham.

— Skjedde det noe spesielt på samlingen?

— Vi gikk mye på rulleski. Mange pushet over grensen. Han kjørte tøft, men jeg tror det må være totalbelastningen som er blitt for mye. Men jeg vet jo ikke. Det er bare antagelser.

— Vi må vente på svarene fra prøvene. Øystein har nå sitt fulle fokus på å gjennomgå tester og kan ikke kommentere noe som helst, sier Kvissel.

Han vil som manager være det nærmeste bindeleddet mellom laget og Pettersen.

Skisesongen starter på Beitostølen i midten av november. Kvissel og resten av laget håper at han fort blir sitt gamle jeg igjen.