Sarah Louise Rung svømte inn til gull på 200 meter fri under VM i svømming for funksjonshemmede onsdag kveld.

– Det er veldig kjekt å slå inn først, og stå øverst på pallen. Det er en kjempegøy følelse, sier hun til NRK.

Rung er ubeseiret på distansen siden 2010, og hun forsvarte gullet fra VM i Montreal for 2 år siden. Rung tok også OL-gull på distansen i London i 2012.

Inbal Pezaro fra Israel ga henne hard kamp, men måtte ta til takke med sølvet. Spanske Teresa Perales svømte inn til bronse.

Sarah Louise Rung er gullgrossist for Norge. (arkivfoto) Foto: Jon Ingemundsen

Gullet til Rung var hennes åttende gull i VM-sammenheng.Mandag ble det bronse på Rung på 50 meter rygg i det samme mesterskapet.

— Vi er fornøyd med plasseringene så langt, men skulle helst sett at tidene var litt bedre. Sarah satte norsk rekord i forsøket på 50 meter, men ville helst senket den enda mer i finalen, sier landslagstrener Morten Eklund til Aftenbladet.

— Det er selvsagt supert med gull, men vi jobber hele tiden for utvikling. Derfor er vi ikke 100 prosent fornøyd, fortsetter han.

Flere markerer seg

Sarah Louise Rung har vært Norges suverent beste handikapsvømmer de senere årene, men nå har også andre begynt å markere seg.

Andreas Bjørnstad svømte inn til en strålende 2.-plass på 400 fri i sitt første VM. 17-åringen fra Drammen sikret med det en kvoteplass for Norge til Paralympics i Rio de Janeiro neste år. (noe for øvrig også Rung gjorde da hun vant 200 meter)

— For Norges del har det vært en veldig bra start, tre forskjellige utøver som har tatt medaljer - forrige VM var det bare Sarah som tok medaljer. Bjørnstads medalje var den første herremedaljen i VM siden 2002. Nummerr 1 og 2 i finalen er kvalifisert til Rio neste år, så veldig viktig løp for han. Nå er det gjort, og nå slipper han å tenke på kvaliken lenger.

Rung har fire øvelser igjen: 50 meter butterfly (torsdag), 100 meter bryst og 200 meter medley (lørdag) og 100 meter fri på søndag.

— Fri på fredag passer bra, for lørdag blir en hard dag. I alt svømmer hun seks øvelser, det blir 12 løp med forsøk og finale, et tøft program, sier Eklund.

— Hun har mål om å ta medalje i alle øvelsene hun deltar i, sier han.