STAVANGER (Aftenbladet): Etter at Viking solgte Yann-Erik de Lanlay til Rosenborg i forrige uke er klubben på spillerjakt. En ny spiss har for tiden førsteprioritet.

Moldes Tommy Høiland seiler i den sammenheng opp som en aktuell kandidat.

26-åringen, som har en fortid i Viking, Bryne og Sandnes Ulf, er på utgående kontrakt. I tillegg er han lokal og skal etter det Aftenbladet får opplyst ikke være fremmed for en retur til gamleklubben.

I tillegg er han norsk og dermed får ikke Viking problemer med utlendingskvoten. Den er for tiden på ni spillere og Viking har dermed maksimalt av hva som er tillat av utlendinger i troppen. Om Høiland ikke blir Viking-spiller i løpet av sommeren, er det ikke usannsynlig at Viking vil gjøre et nytt forsøk etter sesongslutt.

Takket nei til flere

På Vikings ønskeliste står flere aktuelle navn. I tillegg har klubben blitt tilbudt flere spisser som er på klubbjakt. En av dem er Starts Matthias Vilhjálmsson, men den islandske spissen ble vurdert som for dyr til at Viking tok saken videre.

Start har tidligere akseptert et bud fra russiske UFA på 3,5 millioner kroner, men spilleren takket nei til en overgang. Rosenborg har i senere tid kommer med et bud som skal ha ligget under det russerne fikk akseptert tidligere i sommer.

Viking skal også ha fått tilbud om å låne Tomás Malec, men ikke slått til på tilbudet.

Spissen er for tiden på utlån til Rosenborg og trønderne har i utgangspunktet mulighet til å sikre seg ham permanent for 3,5 millioner kroner, men klubben har kommet med et bud som er lavere enn hva slovakiske Trenic ønsker. Det gjenstår en god uke på lånekontrakten hans med Rosenborg.

Samtidig som Viking finsikter flere av kandidatene som står på listen over interessante spillere, har de ikke mistet interessen for Kieffer Moore. Den høyreiste spissen var på prøvespill i Stavanger tidligere i sommer, men Viking må være påpasselige med å ikke signere for mange utlendinger. Det er likevel trolig at klubben vil gjøre et nytt forsøk på å sikre seg spissen.

— Ikke panikk

Det er Gary Goodchild og Kjell Jonevret som for tiden jobber med å skaffe klubben nye spillere. Begge er forsiktige med å kommentere navn som kan være aktuelle, men de er optimistiske med tanke på å få på plass nye spillere i løpet av overgangsvinduet.

— Det kan være realistisk at vi får på plass to spillere i løpet av sommeren. Akkurat nå er vi ikke nær en signering, men ting kan snu veldig fort. Det er viktig at vi ikke får panikk. Vi må hente spillere som er bedre enn de vi allerede har i klubben og derfor må vi være helt sikre på kvaliteten deres før vi eventuelt slår til. Denne strategien har vi hatt suksess med de siste sesongene, sier Goodchild.

Selv om han ikke har panikk, mener Kjell Jonevret det haster med å få på plass nye spillere.

— Vi må gjøre noe før kvaliteten på treningen går ned. Vi kan ikke bare vente. Det må skje noe og vi skal ha inn nye folk, sier Jonevret.

RA meldte onsdag at Martin Hummervoll trolig leies ut til en islandsk klubb.

— Jeg tror det er smart. Han ville trolig ikke fått mye spilletid utover høsten og da er det bedre at han får prøve seg på et høyere nivå. Det kan bli en nyttig erfaring for ham, sier Jonevret.