Vålerenga har blitt rikskjendiser etter TV 2s serie om «Iskrigerne». Aftenbladets sportsleder mener Vålerenga går rundt med et litt annet og høyere selvbilde enn tilfellet faktisk er hos konkurrentene i år. Vålerenga har blitt rikskjendiser etter TV 2s serie om «Iskrigerne». Aftenbladets sportsleder mener Vålerenga går rundt med et litt annet og høyere selvbilde enn tilfellet faktisk er hos konkurrentene i år. Foto: NTB scanpix

Har Vålerenga glemt hvem de egentlig er?

Kommentar: Selv om Vålerenga-trener Espen Knutsen forsøkte å holde masken da Oilers valgte dem som motstander i semifinalen, var det lett å se at han ble overrasket.

For mange er Oilers-Vålerenga drømmefinalen, ikke noe lag er kjekkere å slå enn tradisjonsrike og mestvinnende VIF. Ikke bare fordi det er deilig å befeste posisjonen som landets beste, men også fordi det finnes en spesiell rivalisering mellom dem.

Selvfølgelig kan valget framstå litt dumdristig. Oilers setter seg i en situasjon hvor de risikerer å bli slått ut, men den trusselen hadde også Sparta utgjort.

Sportsleder i Stavanger Aftenblad, Stig Nilssen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Dersom vi ser litt bak det vanskelige valget, er det lett å skjønne hvordan Pål Higson og trenerne har tenkt rundt den selvmotiverende og inntektsbringende semifinalen. Oilers har slått VIF i NM-finalen de to siste årene. Selv om det ikke betyr all verden nå, er det noe spillerne vet.Det er ingen tvil om at Vålerenga har stilt med et sterkere lag i de to forrige NM-finalene enn de gjør nå. Det er ikke tilfeldig at de havnet på 6. plass i grunnserien etter å ha fått seks minuspoeng.

Samtidig sitter jeg med en følelse av at Vålerenga går rundt med et litt annet og høyere selvbilde enn tilfellet faktisk er hos konkurrentene i år. Laget har kapasitet til å dunke ut Oilers, men det ser ut til å ha skjedd noe med klubben etter at de ble kjent som «Iskrigerne» på riksdekkende TV.

Misforstå rett, TV-serien var veldig bra. I tillegg til å være verdifull profilering for ishockey, ga den seerne et unikt innblikk i klubben, personlighetene og kulturen som rir VIF.

Vålerenga bruker naturligvis sin nye status for det den er verdt i profileringsarbeid. Men gjennom ytringer og sosiale medier kan det virke som om det har sneket seg inn en følelse blant spillerne om at de er stjerner uansett. Tv-stjerner.

TV 2 er allerede i full gang med å lage nye episoder fra årets sesong. Fortsetter den sportslige trenden nedover i like stor fart som kjendisstatusen og eksponeringen øker, skal du ikke se bort i fra at siste episode av «Iskrigerne» 2015 blir tatt opp i DNB Arena i løpet av de neste to ukene.

Ingenting vil glede Oilers-fansen mer.