ALFHEIM: Akre har imponert for TILs juniorlag den siste tiden med flere gode kamper og prestasjoner.

Onsdag fikk han den gledelige nyheten om at han er tatt med på Norges G18-landslag som skal spille Slovakia Cup i perioden 18.-25. april der de skal møte Russland, Tsjekkia og De Forente Arabiske Emirater.

— Det er alltid veldig hyggelig å få spillere på landslaget. William har hatt en fin utvikling siden han kom til TIL i fjor sommer og prestert godt den siste tiden, så det er hyggelig at han får denne muligheten, sier TIL 2-trener Lars Petter Andressen til iTromsø.

Var på G17

Akre har tidligere spilt for Metz sitt juniorakademi i Frankrike før han kom til TIL og har tidligere vært med på G17-landslaget.

— Da han kom var han litt ute av trening og form, men siden har han kommet mer og mer i slag og begynt å nærme seg landslaget igjen, sier Andressen.

Andressen kan nå melde om at TIL nå har landslagsspillere født i 1994, 1995, 1996, 1997, 1998 og 1999. — Vi har hatt mange som har vært nært, men William er den første vi får med på landslaget av 97'er-kullet, så nå har vi spillere i alle årskull, så da fikk vi tettet det hullet også, sier TIL-treneren.

Fire kamper i alt

Det spilles også en fjerde kamp i turneringen. Til slutt spiller G18-landslaget en plasseringskamp mot et lag fra den andre puljen 24. april. I den andre puljen spiller Kina, Canada, Polen og arrangørlandet Slovakia.

— William er hurtig og en veldig god dribler som er flink til å dra av folk med ballen. Han er en artist med ballen, så det blir moro å se hvordan han gjør det for landslaget i Slovakia, sier Andressen, som tidligere har vært klar på at Akre absolutt er aktuell for å få flere sjanser til å trene med A-laget.

I vinter spilte han også treningskamp med A-laget i en internkamp, som eneste spiller fra junioravdelingen.