Johnson fikk sparken av Sunderland da han sa seg skyldig på to tiltalepunkter da rettssaken startet i februar. Han var i tillegg tiltalt for to mer alvorlige forhold, og onsdag ble han funnet skyldig for ett av disse.

Det dreier seg om seksuell aktivitet med en mindreårig jente, og dommeren sa etter domfellelsen at fotballspilleren må regne med fengselsstraff, skriver BBC.

Kan være ferdig som spiller

Hendelsen skjedde da Johnson møtte en da 15 år gammel jente i bilen sin i januar i fjor. Jenta er Sunderland-supporter, og de to ble kjent da han ga henne en signert drakt.

Den 15 år gamle jenta har kommet med en uttalelse:

— Jeg føler meg brukt og skuffet av ham. Det har vært det hardeste året i livet mitt, og jeg har møtt så mye hets, sier den 15 år gamle jenta.

Johnson har tidligere spilt for Middlesbrough og Manchester City. Han har også landskamper for England, men eksperter spår at karrieren er over.

Sunderland sendte ut en pressemelding kort tid etter at deres tidligere spiller ble funnet skyldig.

Sunderland ble overrasket

Klubben sier at Johnson forsikret dem om at han skulle kjempe mot tiltalen, og Sunderland lot ham derfor spille fram mot rettssaken.

Overraskelsen var derfor stor da Johnson sa seg skyldig i to tiltalepunkter. Sunderland svarte da med å sparke ham umiddelbart.

— Det ville vi også gjort dersom vi visste at han skulle si seg skyldig, sier klubben.

Johnson spilte sin siste kamp for Sunderland da de klarte 2-2 mot Liverpool 6. februar. Han scoret ett av målene. (©NTB)

Har du fått med deg disse sakene?