Erik Johansson i aksjon i mandagens kamp. Erik Johansson i aksjon i mandagens kamp. Foto: NTB scanpix

Spilte EM for Sverige i dag – kunne blitt TIL-spiller i 2012

Slik er historien om den svenske EM-stjernen som for fire år siden glapp for TIL fordi de bare ønsket han på prøvespill.

TROMSØ/FRANKRIKE (iTromsø): Erik Johansson kom inn for det svenske landslaget rett før pause i kveldens EM-kamp mot Irland. Midtstopperen på 27 år spiller for tiden i FC København, og var svært aktuell for å starte for de blågule.

Karrieren kunne dog tatt en helt annen vending før tre og et halvt år siden. Den gang 23 år gamle Johansson var da sterkt ønsket på Alfheim som erstatter for Fredrik Björck i ukene etter cupfinaletapet mot Hødd.

LES BAKGRUNN HER:

Ønsket Johansson på prøvespill

Via speideren Øyvind C. Johansen kom daværende TIL-hovedtrener Agnar Christensen i kontakt med Johansson. Den 191 centimeter høye forsvarsspilleren holdt til i Gøteborgs-klubben GAIS som nettopp hadde rykket ned fra allsvenskan høsten 2012. iTromsø omtalte interessen for Johansson den 30. november samme år, og det var en lite snakkesalig hovedtrener Christensen som svarte på spørsmål om Johansson.

– Jeg har ikke noen kommentarer til spillere inn eller ut, sa Christensen til iTromsø da.

Etter det iTromsø i dag har fått kjennskap til ønsket TIL-ledelsen ved Christensen å få den nåværende landslagsspilleren på prøvespill før en eventuell overgang skulle blitt en realitet.

I stedet kom storklubben Malmø på banen dagen etter TILs forespørsel og snappet midtstopperen på direkten. Overgangen skulle vise seg å være en kjempesuksess både i serien og etter hvert i mesterligaen i årene som fulgte for begge parter.

Rykket ned

Johansson var med to seriegull i Malmø og ble hentet til belgiske Gent i 2015. Der var han i bare et halvt år før København hentet han i vinter, og Johansson var sammen med Tom Høgli med på å vinne serien og cupen.

For ordens skyld hentet TIL noen uker etter at Johansson glapp i 2012 polakken Jaroslaw Fojut og vestlendingen Adnan Causevic som midtstoppere. Førstnevnte endte opp som et vandrende skademareritt som til slutt måtte gis bort gratis. Sistnevnte slo aldri igjennom og er i dag tilbake i Troms-fotballen som spiller for Finnsnes etter en tur i Vard Haugesund.

Og TIL? Som kjent rykket de ned i 1.-divisjon i 2013.