VÅLERENGA – STAVANGER OILERS 7-1 (1-0, 4-0, 2-1)

JORDAL AMFI (Aftenbladet): Ruben Smith og Henrik Holm har stått henholdsvis 26 og 20 kamper denne sesongen. Smith har best statistikk, men Holm ble foretrukket med tanke på hans tidligere prestasjoner mot Vålerenga. I sluttspillfinalen i fjor ble Henrik Holm kåret til den viktigste spilleren.

Holm skulle bli mannen som skulle være med å sørge for Stavanger Oilers andre seriemesterskap i kveld.

Men denne kvelden ble ingenting i nærheten av det Holm tidligere har opplevd mot Vålerenga. Sju baklengsmål og et ydmykende tap. Likevel var det langt fra Holm sin skyld at Oilers tapte seriefinalen mot Vålerenga. Sisteskansen fikk vanskelige arbeidsforhold, og flere av målene må hele laget sammen ta på sin kappe.

Holm tar likevel selvkritikk etter tapet.

— Det er bare å beklage. Vi var ikke helt der vi skulle være i dag, samtidig som jeg selvfølgelig skal ta på meg skylda for mange av baklengsmålene. Utover i kampen så mister vi alle fokus og kampen bare faller sammen. Men det er en del styringer foran mål, og andre ting som er veldig vanskelig for meg å gjøre noe med.

Holm ble samtidig vitne til at keeperkollegaen i motsatt ende spilte en av sine bedre kamper i livet. Steffen Søberg var både høyt og lavt med snapphansken, i tillegg til raske sideforsyvninger og redninger med beinbeskyttelsen. Søberg var i det umulige hjørnet.

— Det er min jobb å være der for laget når de trenger meg, og det er min jobb å gi laget en sjanse til å vinne. Det gjorde jeg ikke i dag, så det tar jeg selvkritikk for, sier Holm.