FRAMOHALLEN (bt.no): Kampplanen til Fyllingen var å sette opp et kompakt og aggressivt forsvar, og straffe Elverum på kontringer. Men den planen slet de stort med å iverksette.

– Det er ikke game over ennå, vi lever fortsatt. Nå er de veldig store favoritter og alt presset ligger på oss, sier trener Vidar Gjesdal.

De siste ti minuttene av første omgang kriget Fyllingen seg likevel tilbake i kampen. Ledet av Eyvind Tangen og Andreas Ungesson scoret bergenserne fire mål på rad, og gikk til pause på stillingen 11-12. Etter sidebytte fortsatte bergenserne storspillet og tok ledelsen for første gang da Fredrik Mossestad hamret inn 14-13 etter fem minutters spill.

Alt så lyst ut, i fem minutter.

– Jeg synes vi gjør en god defensiv kamp og holder de nede på 24 mål, men det er fremover som er problemet. Vi har et veldig fint moment i kampen når vi snur kampen og leder 16-14, konstaterer Gjesdal som skylder på den offensive svikten.

– Vi har for mange skuddbom i denne kampen. Vi har muligheten og spiller oss til gode sjanser, men brenner alt for mange av avslutningene våre. Det er derfor vi taper denne kampen.

Elverum med hjemmefordel

Elverum har fordelen av hjemmebane i neste kvartfinale, samt den siste og avgjørende om det står 1-1 etter to kampen. Derfor var Fyllingen avhengig av å skaffe seg et godt utgangspunkt i Framohallen, noe trener Vidar Gjesdal understreket før kampen, da han uttalte at nesten kun seier var godt nok.

– Det hadde vært feil å sagt at det ville vært over selv om vi tapte på hjemmebane, men dette var en kamp hvor nesten kun seier var godt nok. Vi er fullt klar over at vi nå har gjort det svært vanskelig for oss selv, men vi må bare samle oss igjen på trening i morgen og slå tilbake neste søndag.

Slutten på kampen ble som starten, hvor det meste handlet om Elverum. Med ti minutter igjen å spille lå bergenserne under 19-20, og det var også det nærmeste de kom. En helt jævlig følelse, ifølge hjemmelagets storspiller, Eivind Tangen.

– Skuffet over meg selv

– Det gikk skikkelig skeis i dag og vi bommet alt for mye på skuddene våre. Hadde jeg hatt en noenlunde uttelling i dag så hadde vi vunnet kampet med et par mål. Defensivt spiller vi en god kamp, sier Eivind Tangen som scoret fire mål.

– Jeg er skuffet over både min egen sinnsats og at vi ikke greide å dra det i land på hjemmebane. Hadde vi tatt denne kampen hadde vi lagt presset på de og hatt to muligheter igjen i Elverum.

FyllingenBergen – Elverum 19-24 (11-12)

Kvartfinale i sluttspillet, Framohallen.

Tilskuere: 671. Dommere: Kenneth Abrahamsen og Arne Mikael Kristiansen.

Utvisninger: Fyllingen: 3 x 2 min, Elverum: 5 x 2 min.

Toppscorer Elverum: Andre Lindboe 7. Fyllingen: Lars Eggen Rismark – Andreas Gjeitrem 4, Iben René Hvidsten 3, Eivind Tangen 4, Victor Sandberg 1, Andreas Ungesson 2, Tor André Lunde 1, Joakim Stenqvist 1, Fredrik Mossestad 3