Nå håper spissen at han skal skyte MFK til gruppespill i Europaligaen.

Sist scoret han utligningsmålet til 3-3 mot Dinamo Zagreb, men det var ikke nok til at MFK-laget fikk playoff-plassen til Mesterligaen, som også ville ha garantert gruppespillplass i Europaligaen.

– Jeg er veldig sulten på gruppespill i Europa, for det har jeg aldri opplevd tidligere. Det var kult å møte Atletico Madrid i kvalifiseringskampene til Europaligaen i 2011, da jeg var Strømsgodset-spiller, men nå vil jeg ha mer, sa 25-åringen til Romsdals Budstikke etter onsdagens treningsøkt på Aker stadion.

Godset tapte for øvrig 1-2 borte og 0-2 hjemme i de to nevnte kampene mot det spanske topplaget.

Sjelden straffebom

Kamara scoret MFKs viktige 1-1-mål mot Dinamo i Zagreb, og kunne ha styrket mulighetene ytterligere for MFK-avansement i Mesterliga-kvalifiseringen i returkampen, men bommet grovt på straffesparket han selv skaffet etter bare seks minutters spill.

– Det har jeg lagt bak meg, det er ikke noe jeg tenker på nå – dagen før vi skal spille ny kamp. Jeg vet ikke hvem som blir utpekt til å ta eventuelle straffespark mot Standard Liège, men jeg tar gjerne ansvar. Før bommen mot Dinamo hadde jeg ikke brent et eneste straffespark på seks sesonger , sier MFK-spissen.

For sikkerhets skyld sendte han inn et par velplasserte straffespark etter at de fleste lagkameratene hadde forlatt kunstgresset da treningsøkta var over onsdag.

– Ikke måltørke

Ola Kamara står med 15 scoringer i de obligatoriske MFK-kampene så langt i sesongen – ni i eliteserien, to i cupen og altså fire i europakampene.

Når uttellinga uteblir i noen kamper skriver og snakker sportsmediene raskt om «måltørke». Kamara slår fast at han ikke pløyer avisene og nettsidene etter kamp, men svarer kjapt når Romsdals Budstikke viderebringer påstanden:

– Jeg føler ikke akkurat at det er måltørke når jeg har scoret fire i kvalifiseringskampene den siste måneden.

Og han tror mulighetene til sammenlagtseier over Standard Liège er gode.

– Jeg tipper de holder omtrent samme nivå som Dinamo Zagreb, og vi burde jo ha slått dem.

Haltende

MFK-spissen forlot kunstgresset lett haltende etter tirsdagens trening, etter å ha fått seg et spark i «akillesen». Men var til behandling etterpå og er forhåpentlig klar til kveldens kamp.

Og blir han kampklar, er han høyst sannsynlig i startoppstillinga til Erling Moe, uansett om formasjonen blr 4-4-2 eller 4-5-1 – som har vært alternativene denne sommeren.

– Jeg vokste opp med 4-4-2 i Stabæk-perioden, men det har handlet mye om 4-2-3-1 seinere. Jeg har ingen preferanser, det er uansett snakk om offensive relasjoner i laget, sier Kamara.

Flere utlån

Oslo-laget Frigg var for øvrig ungdomsklubben hans, og så fulgte Stabæk, Strømsgodset, østerrikske SV Ried fra 2013. Han var utlånt til 1860 München og Strømsgodset før han gikk til Austria Wien i fjor. Og denne sesongen altså på utlån til Molde FK. Den avtalen går ut etter endt sesong, og hva som da skjer vet han ikke svaret på ennå. Han har kontrakt med Austria til sommeren 2017. – Nå er vi inne i en så hektisk kampperiode at vi ikke stresser med det spørsmålet foreløpig