RBK-ledelsen har fått mye pepper den siste tiden. Parallelt med å svare på kritiske spørsmål har de jobbet med en situasjonsanalyse og en handlingsplan. Skutle sier at et eventuelt nedrykk ikke vil få konsekvenser for RBKs satsing neste år.

— Vi har bare ett mål for øye, og det er å komme tilbake i toppen så fort som mulig. Vi er en klubb med 250 millioner kroner i egenkapital, med infrastruktur og anlegg helt i toppen. Vi har armslag til å gjøre det vi trenger å gjøre, men det er menneskene i klubben som avgjør om det går. Alt det andre er det beste som finnes i Norge, sier Skutle.

Han er i disse dager i ferd med å be styret i klubben om velsignelse til å sette i verk en del tiltak for å heve klubben. Noe av det har allerede lekket ut: Et treningslaboratorium hvor det skal satses flere millioner kroner, ansettelse av nye trenere - en assistenttrener og en fysioterapeut/fysisk trener, og flere andre kortsiktige og langsiktige tiltak. Én av drømmene er et sensoranlegg som registrerer spillernes bevegelser ute på banen i kamp.

— Det er ikke midler som stopper oss. Vi må finne ut hva og hvordan vi skal gjøre det, og sette det ut i livet, sier Skutle.

Han vegrer seg for å snakke for mye om konsekvensene av nedrykk, tap av tv-penger og publikumsinntekter, for troen på at det ikke går slik er sterk. Dessuten får klubben utbetalt pengene for årets mesterliga i juni neste år. Og som et bevis på at ingenting er så galt at det ikke er godt for noe:

— Vi sparer 2,5 millioner kroner i bonusutbetalinger til spillerne for seriemesterskapet. Men det er utgifter vi helst ville hatt, sier RBK-direktøren.